Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kultūras Diena iesaka

Kultūras Dienas uzrunāti, sabiedrībā zināmi cilvēki iesaka, ko vērtes redzēt, dzirdēt, klausīt, lasīt un piedzīvot.

Dita Kreinberga, flautiste

Gada nogale mūziķiem ir noslogots laiks, arī man, tāpēc daudzus tīkamus kultūras notikumus nepagūstu apmeklēt, tomēr svētku brīvdienās kopā ar meitu vēlos aiziet uz izrādi Sudraba slidas, jo šī ir arī man ļoti mīļa bērnības grāmata. Noteikti iesaku apmeklēt Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra Jaungada koncertus, kā arī Latvijas Koncertu rīkoto festivālu Eiropas Ziemassvētki. Nevaru neminēt arī Latvijas Nacionālo mākslas muzeju – noteikti jāredz gan Kārļa Padega izstādes, gan patstāvīgā ekspozīcija!

Kas, kur?
LNSO Jaungada koncerti
Lielajā ģildē 28., 29., 30.XII
www.lnso.lv

Andris Keišs, aktieris

Tā nav pašreklāma, lai arī pats piedalos šajā filmā, es tiešām no sirds iesaku noskatīties filmu Kolka Cool. Diemžēl Latvijā kino tiek uzņemts arvien retāk, tāpēc tas ir zīmīgs notikums. Kolkā Cool ir tas, ko nevar nofilmēt nekur citur pasaulē – atpazīstamas vietas, situācijas, cilvēki, mūzika. Kā man teica režisors Kirils Serebņikovs (saruna notika Maskavā), „tur ir jūra! Paskatieties, kas mums te apkārt! Bet jums ir jūra!”

Kas, kur?
Jura Poškus pilnmetrāžas spēlfilma Kolka Cool. Studija FA Filma
Latvijas kinoteātros

Inguna Sudraba, Valsts kontroliere

Šajā svētku laikā es ieteiktu apmeklēt muzikālo izrādi visai ģimenei Sudraba slidas. Šis stāsts par cerību ir ļoti pamācošs, liek padomāt par vispārcilvēciskajām vērtībām un parāda, cik svarīgi ir nepalikt vienaldzīgam. Šādi stāsti vairo cilvēkos labestību, vēlmi ikvienam atvērt savu sirdi un palīdzēt otram. Es vēlētos, lai cilvēkos sirds siltums vairojas ne tikai svētku laikā, bet arī pēc tiem. Pats iestudējums ar aktierspēli uz ledus un slidām rada realitātes sajūtu; sajūtu, ka ir ziema un ka cilvēki bauda ziemai piederošos priekus. Raimonda Paula oriģinālmūzika tam visam rada sentimentālu un lirisku fonu.

Kas, kur?
Izrāde Sudraba slidas
Latvijas Nacionālajā teātrī
www.teatris.lv

Raivis Dzintars, Saeimas deputāts

Nesen bija iespēja piedalīties Iļģu trīsdesmit gadu jubilejas koncertā. Šo notikumu jutu arī kā savus privātos svētkus, jo Iļģi, manuprāt, kopīgā saišķī tur tās atslēgas, kas vajadzīgas mums, lai mēs augtu kā latvieši un lai Latvijas vārdu piepildītu ar saturu. Viena atslēga ir līdz galam vēl neaptverto un neizprasto tautas seno bagātību izpausme. Otra - spēja to ietērpt mūsdienīgā valodā jeb pasniegšanas veidā. Trešā atslēga - stipras personības ar Ilgu Reiznieci priekšgalā, kas ļauj tam visam notikt kvalitatīvi un ar vērienu.

Kas, kur?
Postfolkloras grupa Iļģi. Jaunākais albums Tur saulīte pērties gāja
Latvijas mūzikas ierakstu veikalos
www.ilgi.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja