Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kultūras ministrijai nākamā gada budžetā papildus varētu atvēlēt vairāk nekā deviņus miljonus latu

Kultūras ministrijai nākamā gada budžetā plānots piešķirt papildu finansējumu 9,25 miljonu latu apmērā, paredz Valsts budžeta projekts 2013. gadam, ko otrdien, 25. septembrī, skatīs valdība.Visvairāk - 2,43 miljoni latu - paredzēti XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV deju svētku nodrošināšanai, bet 1,638 miljoni latu iecerēti Rīgas kā Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2014.

gadā kultūras programmas sagatavošanai.Līdzsvarotas visu kultūras un mākslas nozaru jaunrades attīstībai un kultūras mantojuma saglabāšanai nākamā gada budžetā plānots atvēlēt 1 500 000 latu, bet 1 147 588 lati tiks novirzīti Latvijas Nacionālās bibliotēkas sagatavošanās un darbībai jaunajā ēkā. Šo summu paredzēts tērēt, lai atjaunotu pilnu slodzi 300 darbiniekiem un turpinātu nodarbināt uz pilnu slodzi 32 darbiniekus no 2013. gada 1. jūlija. Tāpat nauda tiks izlietota uzturēšanas un informācijas tehnoloģiju izdevumu segšanai un komunālajiem maksājumiem.Starp prioritāriem pasākumiem nākamā gada budžetā ir arī Latvijas Nacionālā opera un profesionālās mākslas atbalsts, kam nākamgad iecerēts atvēlēt 1 126 399 latus.Kultūras iestāžu darbības nodrošināšanai iecerēti 522 366 lati, 541 545 latus plānots novirzīt valsts mūzikas un mākslas vidusskolu pedagogiem motivācijas programmai un piemaksām, bet 178 728 latus - izglītības iestāžu darbības nodrošināšana, savukārt 45 500 latus - Marka Rotko centra Daugavpilī profesionālās vizuālās mākslas pieejamībai Latgales reģionā.Radošo industriju stratēģijas nodrošināšanai no nākamā gada budžeta atvēlēs 39 000 latu, 28 000 latu piešķirs Latvijas Republikas proklamēšanas 18. novembra dienas svinību organizēšanai un Ministru kabineta balvas pasniegšanai, 27 000 latu - UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas darbības nodrošināšanai, 15 500 latus iecerēts atvēlēt uzturēšanas izdevumiem kultūras iestādēm, bet 12 243 lati no nākamā gada budžeta būs paredzēti Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē 2015. gadā sagatavošanai un nodrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja