Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijas Radio 85.jubilejā būs īpaši raidījumi

Šī gada 1. novembrī Latvijas Radio svin savu 85.dzimšanas dienu un par godu šim notikumam Latvijas Radio programmas visu dienu piedāvās īpašus raidījumus: sižetus par radio tagadni un pagātni, kā arī iespēju dzirdēt raidījumu vadītājus neierastos laikos un raidījumos, ziņo Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Latvijas Radio 1 visu dienu raidījumu vadītāji mainīsies vietām un vadīs citu kolēģu parasti sagatavotos raidījumus. Ziņu programmā "Labrīt!" līdzās Gustam Kikustam būs dzirdama arī "Pēcpusdienas" balss - Arta Skuja. Raidījuma "Kā labāk dzīvot" pirmajā stundā Arita Grīnberga intervēs gados jaunās radio balsis: Tomu Brici, Viktoru Pupiku, Agnesi Kārkliņu, Kasparu Zlidni, savukārt otrajā stundā Elvis Jansons vadīs erudīcijas spēli klausītājiem. "Kultūras Rondo" vadīs LR3 žurnālists  Orests Silabriedis,  raidījumu "Krustpunktā" -  Zigfrīds Muktupāvels, savukārt trīs bērnu tēti Aidi Tomosonu varēs dzirdēt radio neierastā ampluā, vadot "Ģimenes studiju", klāstīja I. Zvaigzne. 

"Pēcpusdienu" klausītāji varēs pavadīt kopā ar Sandru Kropu, bet "Aktuālajā intervijā" dzirdēsiet Ingvildu Strautmani. "Monopola viesi" intervēs Dzintars Tilaks. Vakara programmā gaidāmi arī citi pārsteigumi!

Latvijas Radio 3 – Klasika svētku dienu svinēs jau no agra rīta, programmā "Rīta regtaims" no plkst. 7:07 līdz 9:00 ciemos ar muzikālām veltēm gaidot viesus - pazīstamus raidījumu vadītājus no visām Latvijas Radio programmām un Ziņu dienesta. Plkst. 7:20 rubrikā "Dienas notikums" dzirdēsiet arī ģenerāldirektora Dzintra Kolāta stāstu par Latvijas Radio 85. jubilejas konferenci "Jaunās tehnoloģijas elektroniskajos medijos. Vērtība un cena", kas risināsies Spīķeru koncertzālē. Savukārt plkst. 10:06 par radio raidījumā "Hallo, Latvija" stāstīs Oļģerts Šusts.

Latvijas Radio 4 – Doma laukums 1.novembrī būs īpaši sižeti par radio pagātni, tagadni un nākotni. Raidījumā "Dienu pēc dienas" plkst.10:05 Dz.Kolāts atbildēs uz jautājumiem, kurus uzdos dažādu auditorijas grupu pārstāvji.

Pēcpusdienas programmā "Extra" no plkst. 15:15 skanēs darbinieku izvēlētās muzikālās kompozīcijas, bet no plkst. 18:00 līdz 20:00 mūsu dāvana klausītājiem: mūzika pēc pasūtījuma. Visu dienu skanēs arī īpašu džinglu sērija: "Vai jums ir zināms ka...", kuros stāstīsim interesantus faktus par Latvijas Radio vēsturi. 

Nākamajās dienās -  2. un 3. novembrī LR1 plkst. 22.15 piedāvās Radioteātra jauniestudējumu "Pasaka par Kaiju". Tā pamatā ir  fragments no Māra Druvas romāna "Vai Putins?", un tā ir Daugavpils teātra  latviešu un krievu trupas aktrises Karinas Lučiņinas monoizrāde Māra Druvas režijā un muzikālajā noformējumā. Darbība notiek 2003. gadā un šeit kas sakāms ir arī Krievija prezidentam  Putinam. Iestudējuma pirmizrāde jau notikusi  LR 4 programmā un Ņujorkas Krievu radio, bet tagad radīta versija latviešu valodā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja