Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

LNT „Top 10” un TV3 „Nekā personīga” intelekta sacensība

Pēdējā laikā daudzus smīdināja vai sadusmoja LNT "Top10" parodijas par "Nekā personīga" reklāmām. Svarīgāks gan ir šo radījumu saturs, jo pirmdienu rītos cilvēki runā ne vien par šoviem, bet arī par to, kas redzēts pētnieciskajos TV raidījumos. Priecājos, ka abu raidījumu komandas strādā tā, lai katru svētdienu ēterā parādītos kas īpašs.

Abiem raidījumiem kopīga ir vēlme iedziļināties un komentējoša notikumu interpretācija. "Top 10" ir izklaidējošāks, labdabīgāks un vairāk vēlas uzrunāt skatītāju, savukārt "Nekā personīga" – nopietnāks, reizēm dusmīgs un vairāk ironizē. LNT raidījums vairāk pieskaras cilvēciskām problēmām, TV3 produkts – koncentrējas uz politiskās elites aizkulisēm (par LTV "De facto", kas arī ietilpst šajā grupā, citā reizē). Ja atceraties, tad "Nekā personīga" radās kā alternatīva un protests pret LTV un "De facto" komandas konfliktu. Pēc pievienošanās TV3 viņiem nācās pārvarēt pārbaudi ar panākumiem - no cilvēkiem, kurus apvija Jūrmalgeitas atklājēju aura, tika gaidīts kaut kas ļoti īpašs. Sākuma tehniskās ķibeles un formāta neskaidrība radīja vilšanos un skatītāju interese noplaka. Tas varētu būt viens no iemesliem, kāpēc TNS Latvia veidotajā raidījumu TOP 20 "Nekā personīga" nav kopš redzēts novembra (oktobrī 2.vieta, novembrī 20.vieta,). Par to nedaudz žēl, jo nu "Nekā personīga" ir attīstījies, izaudzis un tā vērts, lai katrs, kas dažādos balsojumos atzīmē – gribu nopietnāku saturu televīzijā, šo radījumu redzētu katru svētdienu. Tam pieder lielu viļņošanos izraisījušais Krievijas spiegu skandāls, pētījumi par iepriekšējā Krievijas vēstnieka biznesa interesēm Latvijā un citas veiksmes. "Nekā personīga" varbūt mazāk parāda, bet rada iespaidu, ka zina vairāk, nekā izstāsta. Iepriekšējos mēnešos gan likās diezgan jocīga uzsvērtā jautājumu uzdošana ēterā, tā vietā, lai uzreiz vai vēlāk meklētu uz tiem atbildes. Šī prakse ir beigusies, tagad "Nekā personīga" čaklāk par citiem rokas dokumentos un šo to atrod. Vakar viņi pētīja AT priekšsēdētāja amata kandidāta Ivara Bičkoviča biogrāfiju. Pārdomu vērts bija stāsts par lielo advokātu sanāksmi un tās diskusijām."Top 10", kas labās TNS Latvia reitingu topa vietās apmeties uz palikšanu, viegli pārskrien katras nedēļas notikumiem. Nereti topā aizķeras arī galīgi nieki, bet katrā raidījumā ir lielais, nopietnais sižets. Vakar, piemēram, par Rojas zvejnieku lielo izvēli – ar ES kompensācijām rokā kāpt ārā no laivām vai turpināt eksistēt. Ar realitāti lika sastapties skaidrās vērtībās pamatotais stāsts par Latvijā plaukstošo vardarbību pret bērniem.Abi raidījumi vairāk pārstāv skaidrojošo žurnālistiku, nopietna pētniecība tajos ir diezgan reta un ne pārāk labi izstrādāta. Ja analizē teorētiski, tad „Nekā personīga” vairāk cenšas pārdot sevi un to sauc par impresionistisko pieeju - forma reizēm ir svarīgāka par saturu, savukārt LNT bieži izmanto izklaidējošo un arī narratīva žurnālistiku tajās reizēs, kad cenšas rādīt plašu notikumu ainu. Bet abas komandas visai godīgi palīdz mums izprast realitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja