Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Rīgā viesosies filmu Dejotāja tumsā un Dogvila tehnoloģisko risinājumu veidotājs

Piektdien, 22. novembrī, izstādē Riga Photo Show 2013 viesosies vieni no kino jomas gigantiem, divi izcili Dānijas kinomeistari – Sērens Pētersens un Džeralds Heise, lai dalītos savā pieredzē.

"Latvijā varam lepoties ar daudziem ļoti talantīgiem un pieredzējušiem video un kino meistariem, kas sevi ir pierādījuši gan pašu mājās, gan pasaulē. Mums ir arī daudz ambiciozu jauno talantu, kuru eksperimentos redzam pavisam jaunas ēras sākumu video mākslā. Tomēr šajā jomā neatsverama ir pieredze, kuru tikšanās un pārrunu reizēs var gūt no sava amata meistariem, kas paveic šķietami neiespējamus projektus. Ir gandarījums, ka šogad uz Riga Photo Show ieradīsies divi izcili Dānijas kinomeistari," stāsta kinoopertors Kaspars Braķis.

Sērens Pētersens 22. novembrī plkst. 14 savā meistarklasē Apgaismojums un krāsas – jaunākās tehnoloģijas un tendences dalīsies pieredzē, atklās vērtīgus profesijas knifus, kā arī prezentēs un ļaus izmēģināt Vācijā ražotu objektīvu Schneider-Kreuznach Cine-Xenar III. Šis objektīvs nodrošina perfektu bildes kvalitāti un asumu, palīdz ieraudzīt vissmalkākās detaļas un jau ir nodēvēts par "melno jājamzirdziņu" operatoru darbā.

Sērens Pētersens ir inženieris un operators, kam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze TV un kino biznesā. Viņa kontā ir vairāki desmiti filmu, tostarp ar pasaulslavenu aktieru un mūziķu piedalīšanos, tādas kā Dejotāja tumsā (Dancer in The Dark), Dogvila (Dogville), Manderleja (Manderlay), Antikrists (Antichrist). Pētersens strādājis arī pie kā savdabīgāka – viņam ir unikāla pieredze savvaļas dzīvnieku filmēšanā, strādājot National Geographic komandā.

Savukārt Džeralds Heise 22. novembrī plkst. 12 seminārā LED apgaismojums video un foto profesionāļiem un entuziastiem prezentēs nākamās paaudzes LED apgaismojumu BBS Lighting AREA 48 LED, kas filmēšanas un fotografēšanas darbam piešķir pavisam citu kvalitāti un radošo brīvību.

Džeralds Heise ir inženieris, kam ir vairāk nekā 30 gadu pieredze teātra, koncertu, filmu un TV šovu apgaismojuma dizaina risinājumu izstrādē Dānijā un citviet pasaulē.

No 22. līdz 24. novembrim Ķīpsalā izstādē Riga Photo Show 2013 seminārus vadīs arī fotogrāfi Gunārs Binde, Aivars Drāznieks, Tatjana Vlasova, Oļegs Zernovs, Iveta Vaivode, Natālija Berezina, Andrejs Zavadskis un citi. Vairāk lasi šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja