Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Tallinā pasniegtas Eiropas Kino akadēmijas balvas

Tallinā sestdienas vakarā notika 23.Eiropas Kino akadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, kurā sešās kategorijās tika godalgots skandalozā poļu izcelsmes Francijas kinorežisora Romana Polaņska politiskais trilleris "Rēgu rakstnieks" ("The Ghost Writer").

"Rēgu rakstnieks" tika apbalvota labākās Eiropas filmas, režisora, aktiera, scenārista, režisora inscenētāja, komponista kategorijās. Labākā aktiera balvu par rakstnieka lomu šajā filmā saņēma Juens Makgregors, bet labākā scenārista balvu - Polaņskis un Roberts Hariss.

Polaņskis, kuru ASV apsūdz par 13 gadu vecas meitenes izvarošanu 1977.gadā un kas šogad pavadīja vairākus mēnešus mājas arestā Šveicē, neieradās uz balvu pasniegšanas ceremoniju, bet piedalījās tajā neklātienē ar "Skype" starpniecību no sava mājokļa Parīzē.

Izraēlas kara drāma "Libāna" ("Lebanon"), kas gandrīz pilnībā uzfilmēta no tanka un 2009.gadā bija saņēmusi Venēcijas kinofestivāla "Zelta lauvu", tika apbalvota labākā kinematogrāfista un Eiropas atklājuma kategorijās.

Labākās aktrises balvu saņēma franču aktrise Silvija Testī par lomu filmā "Lurda" ("Lourdes").

Labākās dokumentālās filmas kategorijā tika apbalvota Čīles režisora Patrisio Gusmana filma "Nostaļģija pēc gaismas" ("Nostalgia de la Luz").

Par labāko animācijas filmu tika atzīta franču režisora Silvēna Šomē filma "Iluzionists" ("L'Illusionniste"), bet par labāko īsfilmu - poļu režisores Katažinas Klimkevičas filma "Hanoja-Varšava" ("Hanoi-Warszawa").

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma Šveices aktieris Bruno Gancs. Par ieguldījumu pasaules kinomākslā tika apbalvots libāniešu komponists Gabriels Jareds, kurš pazīstams ar savu mūziku Francijas un ASV kinofilmās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja