Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valsts simtgadei veltītās Latvijas muzeju kopizstādes dizainu veidos birojs H2E

Metu konkursā par Izstādes Latvijas gadsimts. Muzeju izstāde valsts simtgadei zinātniskās koncepcijas mākslinieciskā risinājuma izstrādi un īstenošanu uzvarējis dizaina birojs H2E, informēja Latvijas Nacionālā vēstures muzeja preses sekretāre Rudīte Menģelsone.

Izstāde Latvijas gadsimts ir veltīta Latvijas 100 valstiskuma gadiem un ievērojama ar to, ka būs līdz šim vērienīgākā nozares vēsturē – pirmo reizi vienas izstādes veidošanā piedalās vairāk nekā 60 Latvijas muzeju. Izstādes mērķis ir rosināt domāt par Latvijas vēsturi kā sarežģītu pārmantotības un pārmaiņu stāstu. 11 tematiskajās sadaļās paredzēts aptvert Latvijas vēsturi no 1918. līdz 2004. gadam.

Tā notiks Latvijas Nacionālā vēstures muzeja pašreizējās telpās Rīgā, Brīvības bulvārī 32, un būs atvērta trīs gadus, sākot no 2018. gada maija.

Metu konkursu rīkoja, lai Latvijas muzeju vērienīgās kopizstādes saturam izveidotu vienotu mūsdienīgu vizuālo risinājumu, paredzot šim nolūkam 260 500 EUR bez PVN. Žūrija vērtēja iesniegto priekšlikumu mākslinieciskās koncepcijas un to tehniskās realizācijas piedāvājumu. Pēc žūrijas atzinuma dizaina biroja H2E vizuālā risinājuma pieteikums visprecīzāk atbilda  izstādes satura koncepcijai, jo vērsts uz apmeklētāju emocionālo un interaktīvo piesaisti.

Biroja H2E mākslinieciskais redzējums balstīts uz līniju kā kustību laikā un telpā, līniju kā simbolisku Latvijas simtgades ceļu, kas apmeklētāju izved cauri valsts vēstures dažādajiem laika posmiem. Līniju vizuālajos risinājumos izmantos kā emocionālu un ekspresīvu izteiksmes līdzekli, kas, integrēts izstādes telpās, stendos, vitrīnās un tēmās, atdalīs un apvienos notikumus.

Dizaina birojs H2E ir dibināts 2007. gadā un veic dažāda mēroga grafikas, objektu un telpiskā dizaina projektus. Birojs ir piedalījies vairāku muzeja ekspozīciju un izstāžu dizaina un mākslinieciskās koncepcijas realizēšanā, gūstot lielu pieredzi un atzinību – sadarbības partneru skaitā minams Latvijas Kara muzejs, Memoriālo muzeju apvienība, VAS CSDD, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Latvijas Banka, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs u. c. H2E veidotās ekspozīcijas saņēmušas vairākus prestižus starptautiskus apbalvojumus, tādus kā Red Dot, IF Design Award, A`Design Award. 2017. gada vasarā birojam piešķirta jau ceturtā vides dizaina SEGD (ASV) balva, šoreiz – par Raiņa muzeju Tadenavā.

Plašāka informācija par izstādi jau tagad pieejama vietnē www.latvijasgadsimts.lv.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja