Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Var izlasīt Potera prīkvelu

Labdarības izsolei Roulinga uzrakstījusi stāstu par notikumiem pirms Potera dzimšanas

Harija Potera prīkvels jeb stāsts pirms stāsta, ko Džoanna K.Roulinga uzrakstīja speciāli labdarības izsolei, vēsta par notikumiem trīs gadus pirms Harija dzimšanas. Šis daiļdarbs izsolīts par 25 tūkstošiem sterliņu mārciņu, ziņo Reuters. Tiesa gan - nekādi jauni un svarīgi fakti par slavenā pusaugu burvja bērnību netiek atklāti. Galvenie personāži īsajā novelē ir Harija Potera tēvs Džeimss un tēvocis Sīruss Bleks, kurus sagūsta divi nikni policisti pēc ilgas pakaļdzīšanās ar motocikliem. Taču pēc ne pārāk ilgas vārdu pārmaiņas jaunieši no likumsargiem aizbēg ar burvestību palīdzību. Kā ironisku parakstu stāstam Roulinga atstājusi piebildi - "šī ir daļa no prīkvela, pie kura es nemaz nestrādāju, taču man tas sagādāja prieku!" - netiešu norādi tiem, kas joprojām baumo par iespējamo rakstnieces atgriešanos pie pusaugu burvja dēkām, turklāt šīm baumām tic daudzi. Septītā grāmata par Hariju Poteru, kas tika publicēta pirms apmēram gada, kļuva par visātrāk izpārdoto grāmatu vēsturē. Līdz šim pasaulē pārdots jau vairāk nekā 350 miljoni grāmatu par Cūkkārpas skolas notikumiem, un neoficiāli tiek uzskatīts, ka Roulinga ir pirmā rakstniece miljardiere.

Astoņsimt vārdu garo stāstu Džoanna K.Roulinga uzrakstījusi ar pildspalvu uz pastkartes izmēra loksnes, lai līdz ar citiem divpadsmit slaveniem rakstniekiem un māksliniekiem dotu savu ieguldījumu Anglijas rakstnieku sabiedrības un Britu disleksijas fonda attīstībā. Ienākumi no Roulingas īsā stāsta sastāda vairāk nekā pusi ienākumu no izsolē pavisam iegūtajām 47 150 mārciņām, taču jau tagad speciālisti norāda, ka šis unikālais manuskripts esot pārdots pārāk lēti. Jāpiebilst, ka pagājušā gada decembrī Roulingas ar roku sarakstītā un pašas ilustrētā grāmata par burvestībām tika izsolīta par 1,95 miljoniem mārciņu - apmēram četrdesmit reižu dārgāk, nekā tika prognozēts. Taču par otrdien notikušo izsoli Roulinga paziņojusi, ka esot priecīga, ka devusi ieguldījumu divās tik nozīmīgās kustībās.

Vēl izsolē piedalījās Nobela prēmijas laureāte Dorisa Lesinga, kuras stāstu pārdeva par 3000 mārciņām, dramaturgs Toms Stopards (4000 mārciņu), jaunās grāmatas par Džeimsu Bondu autors Sebastians Folkss, (2500 mārciņu) un citi.

Visus stāstus iespējams izlasīt www.waterstones.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja