Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Visi ceļi ved uz galvaspilsētu

Rīgas svētki aicina redzēt un dzirdēt, piedalīties un uzzināt

Uz kurieni šīs nedēļas nogalē? "Uz Rīgu!" sauc ne viens vien Latvijas iedzīvotājs. Rīgas svētku laikā no 17. līdz 19. augustam visi ceļi ved uz galvaspilsētu.

Arī gaisa ceļi, jo tieši pa tiem no ārvalstīm atbrauc tūristi, lidosta ir tikšanās un šķiršanās vieta. Un šogad šī tēma Rīgas svētkos būs apspēlēta vairākkārt. 18. augustā visi gaidīti 11. novembra krastmalā, kura tiks veidota kā lidosta. Varēs ielūkoties noslēpumainajā un ceļotājiem neredzamajā Starptautiskās lidostas Rīga ikdienā, vērot lidostas tehnikas parādi un baudīt Rīgas sadraudzības pilsētu un vieskolektīvu priekšnesumus – ciemosies mākslinieki no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Prāgas, Korejas Republikas, Čīles un Taivānas.

Rīgas svētkos trīs dienu garumā notiks koncerti, izstādes un cirka izrādes, ielu muzikantu improvizēta uzstāšanās, notikumi muzejos, varēs piedalīties sportiskās aktivitātēs gan uz ūdens, gan sauszemes, gan skatīties lidojumu paraugdemonstrējumus Spilvē. Uzskaitīt visu grūti, jo Rīgas svētku pasākumi notiks vairāk nekā 40 pilsētas vietās.

Atzīmējot Baltijas valstu simtgadi, Rīgas, Tallinas un Viļņas orķestri apvienojušies koncertprogrammā Simtgades skaņas, kas izskanēs VEF Kultūras pilī 18. augustā. Bet Rīgas Latviešu biedrības 150 gadu jubileju Vērmanes dārzā jau 17. augustā ieskandēs koncerts Laikmets un mūzika, sestdien un svētdien pasākumā Sapņu dārzs. Rīgas Latviešu biedrībai – 150 notiks vairāki koncerti, dzejas lasījumi, mākslinieciski radošas nodarbes. Tam visam mazliet pagātnes elpu piešķirs tas, ka tiks radīta XIX un XX gs. atmosfēra.

Kam netīk centra burzma, tam, izmantojot bezmaksas transporta iespējas, jādodas, piemēram, uz Grīziņkalnu piedalīties Imanta Kalniņa dziesmu vakarā, Ziepniekkalnā un Ķengaragā interesenti varēs darboties vasaras plenērā, bet K. K. fon Stricka villā un tās apkārtnē – piedalīties Piena svētkos. Kultūras pils Ziemeļblāzma parkā varēs izdejoties zaļumballē. Zaļumballes notiks arī Pārdaugavā, kur Dzegužkalnā būs iespēja arī baudīt latviešu teātra klasikas iestudējumus. Uzvaras parkā būs pasākums Latvijas zirgi senāk un tagad, bet pie Māras dīķa – Māras ezera balss.

Tradicionāli svētku laikā notiks arī Ostas svētki, kuru pasākumi risināsies Kronvalda parkā kanāla malā un pie Rīgas brīvostas pārvaldes ēkas. Šogad gaidāms muzikāls strūklaku un ūdens gaismu šovs Ūdens stāsts mēness gaismā.

Rīgas svētkos ir vieta arī sportam – Daugavas kauss peldēšanā atklātā ūdenī, bērnu vieglatlētikas sacensības, starptautiskais florbola turnīrs, Lucavsalas kauss pludmales volejbolā un regbija turnīrs, amatieru kauss novusā utt. Protams, arī kanāla regate un Krastu mačs basketbolā.

Rīgas svētku programmma – www.rigassvetki.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja