Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Jelgavā papildu ierobežojumu pīpmaņiem nebūs; aicina vienoties ar kaimiņiem

"Vienošanās par smēķēšanas vietām daudzdzīvokļu mājā ir kaimiņu savstarpējās sadarbības un ētikas jautājums," tā laikraksta Zemgales Ziņas portālam zz.lv atbild Jelgavas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS) uz jautājumu, vai neplāno sekot sava partijas biedra Ozolnieku mēra Māra Aināra iniciatīvai aizliegt smēķēt uz lodžijām, balkoniem un pie atvērtiem logiem. Pat, ja likumdevējs ļaus pašvaldībām to aizliegt, Jelgava neplāno noteikt papildu ierobežojumus pīpmaņiem.

Kā zināms, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija vērsusies pie likumdevēja ar Veselības ministrijas sagatavotajiem grozījumiem likumā Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu. Tie paredz pašvaldību tiesības noteikt papildu smēķēšanas aizliegumus vai ierobežojumus, izdodot atbilstošus saistošos noteikumus. Tādu izmaiņu ieviešanu likumā mudinājusi Ozolnieku novada Dome, kas grib aizliegt smēķēt pie atvērtiem logiem, kaut likums pašvaldībām tādas tiesības nav devis.

Jelgavas Domes priekšsēdētājs A.Rāviņš uzsver, ka "smēķētājiem ir jāievēro nesmēķētāju tiesības elpot tīru gaisu un jāizvēlas vietas, kur smēķēt, citus netraucējot". "Zinu, ka Jelgavas pilsētā atsevišķu daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji ir vienojušies par nesmēķēšanu mājas kāpņu telpā, un visi to ievēro. Tas nebūtu jānosaka ar likumdošanu," portālam zz.lv pauž pilsētas mērs.

Jelgavas Domes priekšsēdētājs arī piebilst, ka līdz šim pašvaldībā iedzīvotāji nav vērsušies ar ierosinājumu par stingrāku [nekā paredzēts likumā – red.] smēķēšanas aizliegumu ieviešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas