Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ozolnieki zaudē pīpmaņu cīņā

Bez iepriekš tik pamanāmā pompa Ozolnieku novada Domes deputāti sēdē otrdien apņēmušies klusi atcelt pašu pērnruden pieņemtos saistošos noteikumus, ar kuriem vēlējās aizliegt smēķēt uz lodžijām, balkoniem un pie atvērtiem logiem.

Ozolniekiem prettiesiskie noteikumi jāatceļ, jo Satversmes tiesa noraidījusi juridiski vāji sagatavoto Domes pieteikumu, ar ko apstrīdēts pašvaldību lietu ministra rīkojums par nelikumīgo noteikumu atcelšanu.

Jau ziņots, ka oktobrī Ozolnieki pieņēma noteikumus, kas aizliedz dūma vilkšanu uz daudzdzīvokļu māju balkoniem un lodžijām. Ņemot vērā to, ka pašvaldībām likums nav ļāvis Saeimas vietā noteikt papildu ierobežojumus, ministrija pret noteikumiem iebilda. Pašvaldība to neņēma vērā un vēlreiz nobalsoja par noteikumu ieviešanu, tāpēc 9. janvārī nozares ministrs Edmunds Sprūdžs ar rīkojumu tos apturēja. Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" Ozolnieku novada Dome aicināja Satversmes tiesu atcelt pašvaldību lietu ministra E.Sprūdža rīkojumu.

"Ozolnieku novada Domes pieteikumā Satversmes tiesai nebija norādītas tiesību normas, kurām neatbilst ministra rīkojums, tur nebija ietverts prasījums. Mums likums aizliedz viņu vietā izdomāt, ko grib no Satversmes tiesas," Ziņām skaidro Satversmes tiesas pārstāve Līga Pauliņa. Būtībā Ozolnieki saņēmuši tiesas atteikumu ierosināt lietu, jo Domes iesniegumā plaši izklāstīts, cik kaitīga ir smēķēšana, taču nav uzrakstītas tiesību normas, kurām neatbilst ministra rīkojums.

"Mūsu rīcībā konstatēti trūkumi, taču es sevi tajos negribētu vainot," Ziņām saka Ozolnieku juriste Genoveva Celma. Viņa esot izdarījusi visu iespējamo, sameklējusi visus pierādījumus, taču "pieteikums bija juridiski nepamatots", atzīst G.Celma.

Viņa arī piebilst, ka "turpināt cīņu ir neiespējami, jo Satversmes tiesas lēmums nav pārsūdzams". Juriste akmeni met arī Ārstu biedrības prezidenta Pētera Apiņa virzienā, kurš gada sākumā kvēli solījis Ozolniekus atbalstīt cīņā pret "lodžiju pīpmaņiem", taču "vēlāk solījumu nepildīja". Patlaban iecerētie likumu grozījumi, kas ļautu pašvaldībām pēc saviem ieskatiem noteikt papildu smēķēšanas aizliegumus, iestrēguši Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas