Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ozolnieku iedzīvotāja: Jānostājas iedzīvotāju, nevis tabakas industrijas pusē

Par spīti tam, ka pašvaldību lietu ministrija atzinusi, ka Ozolnieku domes oktobrī pieņemtie noteikumi par smēķēšanas aizliegumu uz lodžijas vai pie atvērta loga ir pretrunā ar likumiem, portāla Diena.lv aptaujātie Ozolnieku novada iedzīvotāji par jaunajiem noteikumiem izteicās atzinīgi.

"Varētu arī mēģināt virzīt to lietu tālāk un palikt pie sava lēmuma, lai vairāk tomēr respektētu nesmēķētāju tiesības. Man ar to īpaši problēmu nav, jo nedzīvoju daudzdzīvokļu mājā, bet daudziem daudzdzīvokļu mājās, īpaši vasarās, ir šādas problēmas," sacīja Ozolnieku novada muzeja vadītājs Aigars Stillers.

A.Stillers atzina, ka viņam jaunos noteikumus vairāk sanācis pārspriest ar nesmēķējošajiem Ozolnieku novada iedzīvotājiem, kuri par domes lēmumu ir noskaņoti visai pozitīvi. "No likumdošanas iznāk, ņemot vērā tiesības uz savu privātīpašumu, smēķētājiem ir priekšrocības, bet vajadzētu ņemt vērā arī nesmēķētāju tiesības," pauda A.Stillers.

Atbalstoša ir arī Ozolnieku avīzes redaktore Anna Veidemane, kura portālam Diena.lv atzina, ka domes iniciatīvu atzinīgi vērtē arī Latvijas Ārstu biedrība (LĀB). 

"Mēs esam saņēmusi LĀB vēstuli, kurā norādīts, ka viņi ir iepazinušies ar situāciju un izprot, ka ierobežojumi radīti, lai aizsargātu līdzcilvēku un bērnu veselību, tāpēc vajadzētu nostāties iedzīvotāju nevis tabakas industrijas pusē. Un tāpēc arī ārstu biedrība aicina ministriju atbalstīt šo iniciatīvu. Mēs esam par veselīgu tautu un respektējam ārstu viedokli, kas ir, mūsuprāt, izšķirošais," sacīja avīzes redaktore.

Kā atzina Ozolnieku novada iedzīvotāja Gunta Eversone, viņas ģimenē un kaimiņos neviens nesmēķē, tomēr arī viņa pilnībā atbalsta domes lēmumu. "Mani smēkēšana traku padara, kad es saožu to smaku. Tā arī ir, lai viņi iet uz mežu pīpēt! Es domāju, ka tas [domes lēmums – red.] nemaz nav slikts," portālam Diena.lv atklāja G.Eversone.

Jau ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicinājusi noteikumus atcelt, jo kā norādīts VARAM atzinumā, Ozolnieku novada dome, grozot saistošos noteikumus un aizliedzot smēķēt cilvēkiem savos īpašumos uz lodžijām un balkoniem, centusies iejaukties likumā, lai gan pašvaldībai tādas tiesības nav dotas. 

Oktobra sēdē Ozolnieku novada dome pēc iedzīvotāja Anda Aruma ierosinājuma pieņēma grozījumus saistošajos noteikumus par sabiedriskās kārtības uzturēšanu novadā. Tie paredz 10 latu sodu tiem Ozolnieku novada iedzīvotājiem, kas gribēs uzvilkt dūmu uz savas lodžijas vai balkona. Tikpat liels sods pienāktos tiem, ko pašvaldības policisti pamanītu kūpinām cigaretes pie atvērtiem dzīvokļu logiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas