Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Aivars Ozoliņš: Citas iespējas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TangoArgentino
T
"Krīzes iemesls ir TP un šīs koalīcijas politika, nevis Satversme." ------------------------------------------------ ---------------------------------------- Apšaubāmi! "TP ir politiski bankrotējusi, un, ja pati to tagad atzīst, tad pašai arī būtu jāprotas atstādināt sevi no lemšanas, kad jau tautas mandāta tai vairs nav. Tas katrā ziņā būtu ne tikai godīgāks, bet arī efektīvāks veids krīzes pārvarēšanai nekā TP prasība atlaist visus citus, kad jau pati ir izgāzusies". ---------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ------------ Runa, sen nav vairs par TP
JURITIS
J
1 TAUTAI JAZVANA VALDIBAI UN JALUDZ DEMISIONET. 2 PREZIDENTAM JAAICINA NEPOLITISKS PREMJERS UN JAAPSTIPRINA PROFESIONALU VALDIBA. 3JAAPVIENO TAUTU EKONOMIKAS ATJAUNOTNEI.
Bet
B
Bet daži cer Satversmi pielāpīt un sastiķēt, arvienvārdsakot čakarēt un čakarēt kamēr sačakarēs 1918. gada valsts dibinātāju darbu.
Tāuntā
T
Vai pareizi sapratu - vienalga kāda valdība, bet bez TP? Visi TP priekšlikumi jānoraida kā nepieņemami? ++++++++++++++++++++== Jā, saprati pilnīgi pareizi. Es vēl varu to papildināt ar savu personisko viedokli, rakstītu no personīgā datora, par saviem līdzekļiem, kurš piedevām nekādā veidā neaicina uz vardarbīgu valsts varas gāšanu vai jebkādu vardarbību- par visiem TP pilnīgi apzināti veiktajiem noziegumiem pret Latvijas Valsti pašreizējā TP koalīcija ir publiski jāpakar Doma laukumā. (Par biedinājumu pārējiem- bet, protams, tikai ar attiecīgu tiesas lēmumu).
cirks
c
Saeima būs jāatlaiž agri vai vēlu. Nevajag mānīt sevi ar domu, ka pašreizējā Saeima ir spējīga mainīties. Nav un nebūs. Visas aptaujas rāda, ka sabiedrības absolūts vairākums neuzticas ŠAI Saeimai. Tas jau ir spriedums pats par sevi, jo lai nu ko, bet politiķim uzticību atgūt ir ļoti grūti, Latvijas apstākļos varbūt pat neiespējami. Secinājums - šai Saeimai nav perspektīvas un martā to atlaidīs tik un tā. Bet sliktākais Ozoliņa idejās ir doma par apaļajiem galdiem , apspriedēm utt. NEVAJAG TO !!! Pareizāk sakot - vajag, BET NE JAU KĀ RISINĀJUMU. Iemesls - TAUTA IR NOGURUSI. Mēs riskējam pazaudēt pēdējās uzticības paliekas parlamentārajai demokrātijai. Ja tagad cilvēki neredzēs efektu - t.i. SABIEDRĪBAS SPIEDIENA REZULTĀTĀ UN PATEICOTIES PREZIDENTA RĪCĪBAI BANKROTĒJUŠIE POLITIĶI VALDĪBĀ UN SAEIMĀ AIZIET - uzticības zudums Latvijas politiskajai sistēmai var būt ... neatgriezenisks. Un tad būs sūdīgi, ļoti sūdīgi ...
Šampēteris
Š
Ja nemainīsim vēlēšanu sistēmu, atliks vien 13. janvāra "varoņu" cerība - prusaki krāsmatās izsals.
Kaspers
K
Patreiz opozīcija jaunu valdību var veidot tikai koalīcijā ieslēdzot Saskaņas centru. Varbūt, ka to arī vajaga darīt. Tas būtu ātrākais valdības nomaiņas ceļš. Jāzondē sabiedrība, kā tā uzņem Saskaņas centra ieslēgšanu koalīcijā. Izskatās, ka patreiz šāda koalīcija nav nereāla, jo galvenā sāpe patreiz ir klibās finanses, ekonomika un bezdarbs. Šis ceļš būtu pats efektīvākais, varētu sastādīt jaunu kompetentu valdību no pieredzējušiem cilvēkiem.
Punkts 1,2,3...8
P
1. Jāmaina vēlēšanu sistēma (kā piemērs Šveices sistēma: vienots saraksts ar + par; ar – pret; ja nav atzīmēts, tad ir neitrāls kandidāts). Apgabala vēlētājiem ir tiesības atsaukt savu ievēlēto deputātu. 2. Jāmaina partiju finansēšanas sistēma (tikai no budžeta). 3. Aizliegt uz diviem sasaukumiem, bet ne mazāk kā 4 gadus kandidēt pašvaldību un saeimas vēlēšanās visiem koalīcijas partiju biedriem esošajiem un bijušajiem (tiem, kas no koalīcijas partijām izstājušies pēdējos 5 gados arī). Ja esošā saeima nepieņem šādu likumu par sevīm, tad nākamajās vēlēšanās jābalso par tiem, kas 1) nepieder pie esošās koalīcijas vai nepieder vismaz 5 gadus (ir izstājušies vismaz pirms 5 gadiem); 2) ir par šo aizliegumu un pieņems šādu likumu. 4. Mainīt Satversmi iekļaujot tautas tiesības atlaist saeimu. 5. Saeimas atlaišana. 6. Ekonomiskās krīzes pārvarēšanas risinājumi un jaunas saeimas vēlēšanas. 7. Prihvatizācijas un valsts nozagšanas izvērtēšana. Krīze to ļauj, jo sliktāk no tā nebūs. Sabiedrība tikai atgūs savu īpašumu. 8. Jāsoda ar naudu. Tā kā valsts pārvaldītāji neprata pārvaldīt valsti un faktiski to noveda līdz maksātnespējai un uzlika tautai vairāku tks parādu katram, tad vēlētajiem vajadzētu iebalsot tādu nākošo saeimu, lai tā pieņemtu likumu par atsevišķa parāda uzlikšanu valsts pārvaldītājiem. Valsts pārvaldītāji saņēma no nodokļu maksātājiem neadekvāti augstas algas savai kompetencei un galvenais, rezultātam. Priekšlikums: atmaksāt parādu, kas veidojas kā starpība starp saņemtām neadekvāti augstām algām pēdējos 5 gados un algu, ko viņi faktiski ir nopelnījuši (1-3 minimālās algas mēnesī atkarībā no amata). Ar algām domāju ne tikai pašas algas, bet visus materiālos un finansiālos līdzekļus, ko valsts pārvaldītāji ir saņēmuši (prēmijas, piemaksas, dotētas pusdienas, benzīns, auto izmantošanu, veselības apdrošināšanu, dzīvokļu īrēšanu, telefonu izmantošanu un telefonsarunu kompensēšanu,izklaides komandējumi utt). Valsts parvaldītājos ietvert: prezidentus, premjerus, ministrus, valsts sekretārus, to vietniekus, departamenta vadītājus, aģentūru vadītājus, padomju locekļus utt, koalīcijas deputātus un to padomniekus. Ietvert visus, kas saņēmuši uz rokas vismaz 300 Ls mēnesī. Šo parādu uztvert kā kredītu ar vidējiem valstī esošiem kredītprocentiem un apmaksāt 5-10 gadu laikā. SAVĀDĀK te nekas NEMAINĪSIES. Jāsoda ar NAUDU. Lai arī jaunie, kas tiks pie varas zina, ar ko beidzas RIJĪBA.
Derek Tu esi dumjšs
D
Vai tad Tu neredzi TP viltību ? Un neko neesi sapratis !?
beta
b
Lai cik vulgāri tas neizklausītos, katras tautas pamatlikums ir kā kleitas fasons, vienam rumpim tas piestāv, otram nē. Izejot no īpatnībām, vajag savu, individuālu fasonu. Latvijas īpatnība ir vājā rezistence pret varu. Iespējams to nosaka mūsu vēsture. Brīvvalsts vēsture liecina, ka tiekot pie varas, pēc kāda laika it kā līdz tam normāla latvieša smadzenēs ar laiku iestājas klikšķis un viņš sāk uzskatīt - valsts tas esmu es! Patreizējā Satversmē iestrādātais Satversmes pārstartēšanas mehānisms + patreizējais vēlēšanu likums, kas ļauj tiem pašiem ar klikšķi ievēlēties ilgi un dikti, traucē valsts sekmīgai attīstībai un faktiski ved strupceļā. Tātad kaut kas jādara. Mans personīgais viedoklis, ka būtu jāpārstrādā vēlēšanu likums, tas dotu lielāku labumu Latvijai, bet pie šīs Saeimas tas ir gandrīz neiespējami (ledus sakustējās tikai ar prezidenta kājas spērienu pa paka...). Savukārt, tautas tiesības atlaist Saeimu būtu kā žagaru saišķis pie sienas, ko nebūt nav obligāti izmantot, bet kas pirms muļķību darīšanas liek padomāt... Tas kamēr pāries bērnišķīgums un valsts kaut cik nobriedīs. Tikai nevajag stāstīt par nespēju pieņemt nepopulārus lēmumus, ja tie ir pamatoti un tiek pienācīgi izskaidroti, cilvēki saprot.
dzeris - Sems
d
Un es ko, esmu mainījis savu viedokli? Nesaprati ironiju par "vislabāko saeimu"? Par Ozoliņu pats brīnos.
Sems
S
Tu pars te visur līdzziedāji un kladzināji "atlaist, atlaist" , abi ar Ozoliņu ! Izrādās nekonsekventi veči esat :( nododiet lozungus un ideālus, pielrītu Dereks...
dzeris
d
Un vispār. kā var atlaist "vislabāko saeimu"? Būtu jau labi, ja pēkšņi TP un pārējie atteiktos no varas utt., bet viss tas nav reāli un līdzinās utopijai, tāpat nekāda produktīva str;adāšana nebūs, tāpat saeimas balsošanas mašīna balsos, kā pavēlēs saimnieki, neredzu citu ceļu, kā ārkārtas vēlēšanas.
poohstick
p
Te pēdējā laikā Kalvītis un Šlesers ir vienojušies vārdā "dienaskārtība". Un pat Ozoliņš netieši piebalso. Atvainojos, bet politiķu dienas kārtību nosaka vēlētāji un šādā veidā vēlēšanas un to reforma ir tikpat svarīgi kā ekonomiskie jautājumi. Patiesībā tie nav atdalāmi viens no otra.
Observer
O
Pirmkārt, mana favorīte galīgi nav TP un esmu par nnekavējošu ārkārtas Saeimas vēlēsanu sarīkošanu, jo viss pārējais ir vienīgi laika vilcināšana. Esmu kategoriski pret tautas tiesībām atlaist Saeimu, jo tā ir pilnīgi darbu paralizējoša norma, kura nav nevienā (!) pasaules demokrātijā. Ja man nepiekrīti, tad paskaidro kāpēc citur nav, bet pie mums noteikti vajag. Turklāt sākot ar nākamajām vēlēšanām, kad taču oranžie un viņiem līdzīgie būs jau vēstures mēslainē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas