Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Apvienoto vides un pašvaldību ministriju, visticamāk, pārņems ZZS

Apvienojot Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministriju (RAPLM) un Vides ministriju (VM) jaunizveidotās ministrijas politiskā vadība visdrīzāk piederētu Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS).

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Dienai apliecināja, ka premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) koalīcijas partiju sanāksmē norādījis, ka apvienoto ministriju vajadzētu vadīt tieši ZZS ministram. To netieši Dienai apstiprināja arī premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis. Viņš skaidroja, ka spēku samēram valdībā jāatbilst partiju pārstāvniecībai Saeimā un jāpanāk valdības stabilitāte.

Pašlaik RAPLM vada Tautas partijas (TP) ministrs, bet VM ir ZZS pārziņā.

A.Brigmanis gan uzsvēra, ka partija ir ieinteresēta iegūt kontroli pār jauno ministriju tikai tad, ja apvienošana tiek realizēta jau tagad, nevis līdz ar novadu reformas pabeigšanu. I.Godmanis intervijās Latvijas Televīzijā norādīja, ka ministriju apvienošana varētu notikt "pēc reformu likumu pieņemšanas". Vaicāts, kad notiks ministriju apvienošana, E.Vaikulis gan norādīja, ka jau veidojot nākamā gada valsts budžetu, jāparedz, ka ministrijas ir apvienotas.

Vējonis atbalsta, Zalāns skeptisks 

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) Dienai sacīja, ka atbalsta RAPLM pievienošanu Vides ministrijai, jo “reģionālā attīstība ir vides sastāvdaļas jautājums”. “Tā būtu atgriešanās pie ministrijas pirmsākumiem,” teica R.Vējonis, atgādinot, ka valstī jau kādreiz bijusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

sarunā ar aģentūru LETA domu pievienot RAPLM Vides ministrijai nosauca par loģiski. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) Dienai uzsvēra, ka ministriju apvienošana būtu atbalstāma tikai tādā gadījumā, ja līdz ar izmaiņām vides aizsardzība nedominētu pār reģionālo attīstību, kā tas jau reiz ir bijis, kad līdz 2003. gada sākumam strādāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. E.Zalāns arī pauda uzskatu, ka ideja par ministriju apvienošanu var uzskatīt par ZZS centieniem “nolikt reformu pie vietas”.

Godmanis: neturpināsim visu trīs sekretariātu darbu

Diena jau rakstīja, ka šodien Latvijas Televīzijā  I.Godmanis informēa, ka tiks likvidēti integrācijas lietu, kā arī Eiropas Savienības fondu apguves un e-lietu sekretariāti un to funkcijas pārņems citas ministrijas. "Mana nostāja ir, ka mēs neturpināsim visu trīs sekretariātu darbu," norādīja I. Godmanis. Lai nepazaudētu funkcijas, tās tiks "iestrukturētas" citās ministrijās - attiecīgi ES fondu apguve tiks nodota Finanšu ministrijai, bet integrācijas lietu sekretariāta likvidācija ietekmēs Bērnu un ģimenes lietu ministrija, jo tur "būs jādomā par nosaukuma izmaiņu". Savukārt e-lietu sekretariāta funkcijas pārņems Izglītības un zinātnes ministrija, bet tiek izskatīta arī iespēja veidot aģentūru.

Premjers arī informēja, ka nākotnē varētu apvienot RAPLM ar VM. "Mēs skatāmies kopumā attīstību un vidi. Tur ir zināma pretruna, jo mūžīgi grib attīstīt tajās vietās, kur varbūt vide neatļauj, būtu svarīgi to atrisināt viena resora ietvaros un nākt uz valdību ar kopēju nostāju," uzskata I.Godmanis . Viņš ir pārliecināts, ka sekretariātu likvidēšana saglabās koalīcijas partiju spēku samēru valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Normunds Broks (TB/LNNK), īpašu uzdevumu ministrs:

"Ja tas upuris ir svarīgs, šīs četras darba vietas, uz kopējā ekonomiskā fona, tad, protams, es atbalstītu."

Oskars Kastēns (LPP/LC), īpašu uzdevumu ministrs:

"Es piekrītu finanšu ministram, kurš agrāk ir teicis, ka sekretariātu likvidācija nekādu būtisku ietaupījumu valsts budžetā nedos."

Ministru viedokļus lasiet rakstā Ministri skeptiski par savu sekretariātu likvidāciju.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas