Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Askolds Rodins: Kritušie

Svētku brīvdienas aptumšoja ziņa no Afganistānas: tur gājuši bojā divi Latvijas kontingenta karavīri, viens ievainots, ievainota arī medicīnas māsa.

Nāve vienmēr ir sāpīgs notikums, it īpaši, ja runa ir par gados salīdzinoši jauniem cilvēkiem. Tuviniekiem tas diezin vai varēs būt mierinājums, taču vīri krita kaujā ar ieročiem rokās, aizstāvot Latvijas nacionālās intereses, ja nacionālās intereses saprotam plašākā nozīmē. Latvijas sabiedrība ir tieši ieinteresēta, lai islāma radikāļu aklais naids nenonāktu līdz mūsu zemei. Piedaloties starptautiskajā misijā Afganistānā, mūsu karavīri gādā par mūsu drošību.

Statistika liecina, ka ik gadus Latvijā bezjēdzīgā nāvē iet bojā simtiem cilvēku — autokatastrofās, noslīkstot, padarot sev galu, krītot par pudeles brāļu upuriem. Nevar teikt, ka to nepamanītu neviens, atskaitot bojāgājušo tuviniekus, draugus un paziņas, taču plašāka rezonanse izpaliek, un tas nav nekas pretdabisks.

Uz mūsu karavīru bojāeju ārpus Latvijas allaž ir reaģējuši politiķi. Par mūsu kontingenta tūlītēju atsaukšanu iestājas parlamenta opozīcijas partija Saskaņas centrs. Uz komentāra tapšanas brīdi citas opozīcijas partijas vēl nav reaģējušas. Koalīcijas partiju līderi paziņojuši, ka mūsu kontingentam jāturpina piedalīšanās starptautiskajā militārajā misijā, un šoreiz viņiem ir taisnība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas