Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Atlaistajiem pedagogiem vēl nav izmaksātas kompensācijas

Daudzi pedagogi, kuri 1. septembrī atlaisti no darba, vēl joprojām nav saņēmuši atlaišanas pabalstu, vēsta _Latvijas Avīze. _Kaut gan likums nosaka, ka kompensācija jāizmaksā pēdējā darba dienā, nauda reāli atlaistie pedagogi varētu saņemt vien pēc vairākām nedēļām birokrātisko procedūru dēļ. Tikmēr vairākas pašvaldības nākušas pretī un kompensācijas izmaksājušas no saviem budžetu līdzekļiem.

Valdība pirms nedēļas piešķīra 1,2 miljonus latu kompensācijām pedagogiem. Tomēr šobrīd vēl notiek dokumentu saskaņoša starp Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju (IZM). Turklāt pēc tam vēl nepieciešams finanšu ministra rīkojums. Tas viss kopā varētu aizņemt kādas divas nedēļas, kad beidzot nauda varētu nonākt pašvaldību kontos.

Dažas pašvaldības sarunājušas ar atlaistajiem pedagogiem, ka viņi parakstīs līgumu, piekrītot naudas saņemšanai četru dienu laikā pēc tam, kad finansējums atlaišanas pabalstiem no Valsts kases nonāks pašvaldības kontā.

Atlaišanas pabalstus no saviem līdzekļiem spējušas lielās pilsētas Rīga un Daugavpils, kā arī citas pašvaldības. Taču tām tādējādi arī radīts liels robs budfžetā un valdības piešķir'ta nauda tiek gaidīta.

Jau vēstīts, ka arī IZM solījums, ka darbu zaudējušie pedagogi saņems ES fondu mērķstipendijas un iespējas pārkvalificēties, ir izrādījies nepatiess. Uz šo naudu var pretendēt tikai strādājošie pedagogi ar mazām slodzēm. Ministres pārstāve Agnese Korbe skaidro, ka normatīvu saskaņošanas procesā saņemti Finanšu ministrijas iebildumi, ka tā pārklāsies ministriju kompetences. Tāpēc par darbu zaudējušajiem pedagogiem atbildot Labklājības ministrija, kas var piedāvāt tādas pašas iespējas kā citiem bezdarbniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas