Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Brīvdabas muzeja gadatirgu apmeklē 25 tūkstoši

Brīvdabas muzeja (BM) nedēļas nogalē rīkoto gadatirgu šogad apmeklēja mazāk cilvēku nekā pērn – 25 343 tūkstoši. Muzeja informācijas centra speciāliste Māra Kuplā to galvenokārt skaidro ar pašlaik sarežģīto piekļūšanu muzejam. Viņa uzskata, ka apmeklētību ietekmējis arī karstais, sausais laiks, cilvēkiem liekot palikt mājās.

Sestdien gadatirgu apmeklēja 25 343, kas ir par aptuveni tūkstoti apmeklētāju mazāk nekā pirms gada. “Taču tas ir normāli ņemot vērā to, ka pilsēta ir mums praktiski nogriezusi piekļuvi. Cilvēki no tramvaja vairs nevar atnākt kājām, satiksme ir ierobežota un, lai atkļūtu ir jāsēž sastrēgumos. Cilvēki jau to zina un acīmredzot daudzi izvēlējās palikt mājās,” apmeklētāju skaita nelielo samazināšanos izskaidro M.Kuplā. Lai gan apmeklētāju skaits bijis mazāks kā pērn, amatnieku skaits šogad pieaudzis līdz aptuveni 2 000. Šogad jaunajiem amatniekiem bija jāiztur komisijas vērtējums par darinājumu atbilstību tradīcijām un Latvijas kultūrvēsturiskajām vērtībām. Taču caurmērā preču kvalitāte ir augsta, un tikai dažiem meistariem tiks izteikti brīdinājumi par to preču neatbilstību BM uzstādījumiem, stāsta M.Kuplā.Kontrole ieviesta, lai regulētu tautas mākslas tradīciju turpināšanu. “Mēs esam muzejs un tādēļ mūsu mērķis ir mācīt sabiedrībai tradicionālās latviešu vērtības, nevis nodrošināt tirgus placi jebkuram. Šogad varēja izteikt pretenzijas dažiem keramiķiem un juvelierizstrādājumu meistariem, kuru sortiments atgādināja vācu un poļu ceļmalu darinājumus. Taču viņi bija uz roku pirkstiem saskaitāmi.”Šogad Brīvdabas muzejā tautas daiļamata meistaru gadatirgus notika jau 38 reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas