Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Godmaņa atskaiti Saeimā opozīcija sauc par "sīkumainu"

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), uzstājoties ar ziņojumu Saeimas ārkārtas sēdē, atzinīgi novērtēja valdības panākto vienošanos ar Pašvaldību savienību un sociālajiem partneriem, izstrādājot nākamā gada budžeta projektu. Premjers pauda gandarījumu, ka "smagās sarunās" puses apņēmās neizvirzīt prasības, kas palielinātu budžeta deficītu, pat algu paaugstināšanai.

Viņš uzsvēra, ka gan darba devēji, gan arodbiedrības pārstāv lielu sabiedrības daļu, tāpēc aicināja ieklausīties viņu viedoklī arī opozīciju, iesniedzot savus priekšlikumus budžeta pieņemšanai.

I.Godmanis deputātiem stāstīja arī par valdības paveikto dažādās jomās, un plānotajām izmaiņām. Tāpat premjers solīja, ka nākamnedēļ valdība atsāks "garo procedūru" Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja izvēlei.

Viņš arī pauda cerību, ka deputāti rūpīgi izsvērs Satversmes grozījumus, kas skar tautas tiesības atlaist Saeimu. Pēc premjera viedokļa, rosināt ārkārtas Saeimas vēlēšanas vajadzētu pusei no balsstiesīgajiem iedzīvotājiem. I.Godmanis arī uzskata, ka nav pieļaujama ideja noteikt obligātu piedalīšanos vēlēšanās.

"Neapgrūtināšu ar garām runām," savu uzrunu Saeimai uzsāka premjers, kura runa ilga nepilnu pusstundu. Pēc šīs frāzes atskanēja deputātu aplausi. 

Deputāte Sandra Kalniete (PS), uzstājoties debatēs, norādīja, ka premjers "sīkumaini" atskaitījās par valdības paveiktu, taču ziņojums neesot sniedzis atbildi uz būtiskāko jautājumu - ko valdība reāli gatavojas darīt, lai novērstu katastrofu, ko izraisījusi iepriekš īstenoto "gāzi grīdā politika". S.Kalniete uzskata, ka valdības galvenie instrumenti krīzes risināšanai - algu iesaldēšana un administratīvā sloga mazināšana - līdzēs tikai daļēji. Viņasprāt, izšķirošais izaicinājums ir - vai valdība spēs novirzīt patēriņa līdzekļus ražošanas attīstībai.

Arī Krišjānis Kariņš (JL) pauda viedokli, ka premjera ziņojums "ir nesaistīts ar notikumiem valstī", bet Dzintars Zaķis (JL) sacīja, ka ziņojumā bija "daudz tukšvārdības". Viņš uzsvēra, ka valdības lielākais trūkums ir tas, ka tā nesniedz nekādus termiņus dažādu projektu īstenošanai, tādējādi tos padarot tikai par solījumiem.

Solvita Āboltiņa (JL) savukārt norādīja, ka vēl nekad budžeta pieņemšanas laikā uz ielām nav bijis tik daudz cilvēku. Viņa nosodīja arī to, ka ministri, otrdien valdībā apstiprinot budžeta projektu, vairījušies satikties ar protestētājiem.

Deputāte Linda Mūrniece (JL) premjeram aizrādīja, ka jau četrus mēnešus tiek novilcināta jaunā KNAB vadītāja izraudzīšanas procedūra, turklāt šis process padarīts par nesaprotamu un necaurspīdīgu.

Savukārt Andrejs Klementjevs (SC) debatēs bija gatavs atspēkot "katru otro punktu" Labklājības ministrijas ziņojumā, sniegtos datus saucot par meliem. Viņaprāt, ministrija piesavinājusies daudzus no parlamenta virzītajiem un sasniegtajiem mērķiem.

Deputāts Pēteris Tabūns (TB/LNNK) savukārt atgādināja, ka šībrīža valdība "ārstē citu radītās kaites". Viņš pauda viedokli, ka kritizēt I.Godmaņa valdību "nav godīgi", jo atbildīgi par to, lai tauta varētu dzīvot labāk, ir visi - gan pozīcija, gan opozīja. Tabūns aicināja "apvienot spēkus smagam un atbildīgam vienotam mērķim", atceroties Tautas frontes laikus. Arī citi koalīcijas deputāti aicināja I.Godmanim neuzbrukt.

(papildināta ar I.Godmaņa ziņojuma pilnu tekstu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Premjera Ivara Godmaņa ziņojums Saeimā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas