Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Godmanis joprojām nepiekāpīgs sarunās ar arodbiedrībām

Pirmdien notikusī kārtējā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēde par 2009.gada budžeta projektu, kas ilga aptuveni divas stundas, noslēgusies bez rezultāta - tās laikā puses tikai vēlreiz apmainījās viedokļiem, bet nekāda vienošanās netika panākta.

Arodbiedrības joprojām uzskata, ka valdībai nākamgad ir jākompensē inflācija valsts sektorā strādājošajiem vai nu ar algu pielikumu, vai nu ar neapliekamā minimuma palielināšanu. Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) savukārt pauda viedokli, ka valsts iestādes jau tagad strādā pie tā, lai samazinātu savus izdevumus par 10%, kas ir diezgan grūti, un algu paaugstināšana prasītu vēl lielāku taupību, kas neesot iespējams. Savukārt neapliekamā minimuma paaugstināšana negatīvi ietekmētu pašvaldību budžetus, jo samazinātos saņemtie līdzekļi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa.

Premjers arī esot gatavs tam, ka viņa stingrā nostāja būs iemesls turpmākiem arodbiedrību protestiem. Nākamā NTSP sēde par budžetu notiks piektdien.

Savukārt otrdien valdība paredzējusi skatīt ministriju plānus attiecībā uz tēriņu samazināšanu par 10%. "Rītdien fiksēsim, vai izdevās panākt tēriņu samazinājumu, kā arī vēlreiz vērtēsim situāciju ar ES fondu apguvi nākamgad," klāstīja I.Godmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas