Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Intervija ar Plineru: Vienkārši ir pirtī čurāt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Elizabete
E
Laba intervija un Pliners atstāj inteliģenta cilvēka iespaidu, kā jau ebrejs. Var kaut kam sacītajā nepiekrist, bet man uzreiz jādomā par sarunu, ko nejauši vakar noklausījos vilcienā. Runāja netālu sēdošie krievvalodīgie. Varētu sacīt- darbaļaudis. Stundu apsprieda visas nebūšanas latvijā, bet sarunas sākumā ieklausījos tāpēc, ka ļoti slavēja atalgojuma un nodokļu sistēmu valstī. Cik labi esot, ka pensijas apdrošināšana esot, ko atvelkot no algas, ka grāmatvedei jau tas radot papildus pienākumu, bet tikpat jau viņai visu mēnesi jāstrādā, bet tagad toties, atšķirībā no Krievijas esot personificēta nodokļu uzskaite. Un tad sāka par nebūšanām un oligarhiem, par to, ko latvieši ir nepareizi izdarījuši. Piemēram par to, ka ja latvietis runā, tad katrs 4 vārds esot "matom", kādu latviešu valodu tad lai krievs iemācās. Par to, ka visus konkursus un pasūtījumus pašlaik steidzot izdarīt līdz rudenim (lasi līdz vēlēšanām), lai pat nepamatotus pasūtījumus varētu sagrābt tie, kas ir pašlaik pie varas, bet zina, ka pēc vēlēšanām vairs neko nedalīs. Par to, cik ačgārni tiek palielināti akcīzes nodokļi, kas tikai liecina, ka ministrijās strādājot pirmo kursu studenti, kas var tikai mehāniski sarēķināt, ka palielinot nodokļa likmi pieaugšot budžeta ieņēmumi, bet bez dzīves un darba pieredzes nesaskata kopsakarības, ko varēja paredzēt. Par nejēdzīgajām izglītības regormām, kad atļāva vidusskolu beidzot nelikt eksāmenus matemātikā un fizikā, kaut arī pašiem inženieru trūkst. Un tā tālāk... Mani pārsteidza, ka cilvēki, kas acīmredzot strādā par vilciena vai tramvaja vadītājiem, vai kaut ko tamlīdzīgu, tik kompetenti var visu salikt pa plauktiņiem. Un tas viss ļoti saprātīgi un bez jelkāda nacionāla naida. Tikai ar milzu rūgtumu un nicinājumu pret tiem, ko visi saucam un pazīstam kā populāros oligarhus. Tai skaitā arī par Elerti un viņas jauno Vienotību.
Redio
R
vecais gatavo savu pufaiku būs jābrauc mājās
Pīrponts
P
viss pareii taas veceniites nomiriis un nebuus probleemu , ... un nav jau tagad , vecenes tiiri labi saprot latviski...
KLM
K
Es nezināju, ka ir cilvēki, kuri čurā pirtīs.... ................................................ ..................................... Nu, re, Pliners ir tāds cilvēks - čurā pirtī, bet mazgājās tualetē.....
Kālebs
K
Tātad nevajag iet pirtī ar Plineru? Es nezināju, ka ir cilvēki, kuri čurā pirtīs...
alberts
a
Jā,nu čurat pirtī var tad ja esi VIENS tur,jo smirdēs briesmīgi.Laikam jau esi paprovejis.
nekāds
n
Ja tas ir kādam ieradums, tad laikam tiešām sanāk viegli un vienkārši!
w
w
kā par tā pirtīm- tā man prātā tie tūristi , kuri kopējos baseinos peldoties pačurā. Bet no senākiem laikiem- omītes stāsti par krievu zaldātu pataloģijām 1945.g.- visur atstāt savas izkārnījumu zīmes- pat gultā, kurā tikko nakti pārgulējis.
vot šito nevajag muldēt
v
Piedodiet ar ... Darba sarkanā karoga ordeni...
vot šito nevajag muldēt
v
1971. gadā, kad Plineris esot aizstāvējis disertāciju, bija Pētera Stučkas ar Darba karoga ordeni apbalvotā Latvijas Valsts Universitāte... Varbūt, ka vēl interesantāk būtu uzzināt disertācijas tēmu...
vot šito nevajag muldēt
v
1970.gadā beidzis DPI, Ķīmijas un bioloģijas fakultāti, gadu vēlāk ieguvis pedagoģijas zinātņu doktora grādu Latvijas Universitātē. PSRS ka'pirmo zinātnisko grādu ieguva tikai zinātņu kandidāta grādu, par doktoru Plineris kļuva tikai pēc tā saucamās nostrifikācijas rezultātā tikai pēc Latvija svalstiskās atajunošanas. Šādi faktu sagrozījumi ir deputāta necienīgi!
Dr.xy
D
To:WAWA.14:42.Citats no Jusu komentara:"tik vienkarsu cilveku( Pilneru) es nesmu redzejis". Lenins un Stalins ari esot bijusi "tik vienkarsi cilveki",ka pat curajusi esot "cilveciski".
jupis
j
Ideja čurāt pirtī droši vien nāk no paša Plinera paša īpašās pieredzes. Varbūt, ka viņš aiz taupības to dara uz krāsns, lai ietaupītu ūdeni gara uzmešanai!
Latvietis
L
līks deguns un morda šausmīga.
artūrs
a
Virsraksts prasts. Neizlasīju...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

JAKOVS PLINERS

* Dzimis 1946.gada 27.decembrī Rēzeknē.

* Precējies — sieva Tamāra Plinere (skolotāja).

* 2 bērni — Elāna un Galīna. Mazdēls Marks.

* Beidzis Rēzeknes 2. vidusskolu.

* 1970.gadā beidzis DPI, Ķīmijas un bioloģijas fakultāti, gadu vēlāk ieguvis pedagoģijas zinātņu doktora grādu Latvijas Universitātē.

* 1970–1975 — skolotājs, direktora vietnieks, direktors Talsu rajona Virbu vispārizglītojošā skolā.

* 1975–1983 — Talsu RIK tautas izglītības nodaļas vadītājs.

* 1993 — kļuvis par dibinātāju un vadītāju vispārizglītojošajā koledžā Evrika.

* 1997 — kļuvis par Latvijas čempionu senioriem svara bumbu celšanā.

* Aizraujas ar pedagoģijas problēmām saistītu publicistiku, aptuveni 30 grāmatu un brošūru autors.

* Patīk sports — futbols, hokejs un olimpiskās spēles.

* Labprāt klausās Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Pētera Čaikovska un Antonio Vivaldi mūziku.

* Azartisks — patīk derības, bet uz kazino neiet.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas