Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

IZM un pedagogi vienojas par kompromisu, pedagogu atlaišana būs mazāka

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atkāpusies no iepriekšējā uzstādījuma nesamazināt visiem Latvijas pedagogiem algas vienādi un šodien ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) vienojusies, ka no 1.septembra skolotāju algas saruks par 20%. Līdz ar to pedagogiem nedraudēs tik masveidīga atlaišana, kā iepriekš bija plānots. Ņemot to vērā, LIZDA piekritusi, ka atlaistajiem skolotājiem pabalsts tiks izmaksāts tikai mēnešalgas apmērā.


Patlaban pedagogi par vienu darba slodzi saņem 340 - 350 latus pirms nodokļu nomaksas, bet no 1.septembra šī summa varētu sarukt par apmēram 70 latiem, stāsta izglītības un zinātnes ministres preses sekretāre Agnese Korbe.

Aģentūra LETA vēsta, ka pēc tikšanās arodbiedrības priekšsēdētāja Astrīda Harbaceviča klāstījusi, ka šāda vienošanās panākta, ņemot vērā finansiālo situāciju un valdības vakar pieņemto lēmumu atlaišanas pabalstu valsts sektorā strādājošajiem izmaksāta nevis atkarībā no darba stāža, bet vienas mēnešalgas apmērā.

Šādi arodbiedrība cer panākt, lai valdības atbalstītais variants pēc iespējas mazāk skartu pedagogus un pēc iespējas vairāk no tiem nezaudētu darbu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas