Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jaunākās FM prognozes arī nākamo gadu vēl zīmē drūmu, budžets jāsavelk

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ciniķis
c
Interesanta prognoze, ņemot vērā, ka pagājušā gada decembrī šie paši "profesionāļi" 2009.gadam prognozēja IKP kritumu par 5%, bezdarbu 7% ( ja nemaldos) un budžeta deficītu 5%, ko arī iekļāva SVF un LLV aizdevuma memorandā. Interesanti, ka jau tagadējie cipari ir lielāki nekā tiek prognozēts nākamajam gadam - pēc eurostat datiem bezdarbs ir 17,2% jau šobrīd. Algas pēc oficiālās statistikas esot samazinātas par 15-20%, realitātē ir pavisam savādāk, tās ir samazinātas par visiem 50%, dažās profesijās pat visi 60%. Bet, ja ņem vidējo -t.i. saeimai par 10% samazinājums, bet policijai par 60%, tad protams, ka cipars izskatīsies normālāk. Tas pats knapi dzīvību velkošais privātais sektors ir algas norāvis par visiem 50% vai pat vairāk, jo nav ne apgrozījuma, ne peļņas. Deflācijas tempi pie šiem apstākļiem var tikai un vienīgi palielināties nevis paši no sevis samazināties. Lai pārsistu pirmās deflācijas vilni ASV nodrukāja un iepludināja ekonomikā ( lielākoties finanšu sektorā) 1,4 triljoni dolāru. Pēc dažu ekspertu aprēķiniem, lai pārsistu otro deflācijas vilni vajagot vēl ap 7-9 triljoniem dolāru, bet bez sistēmas stabilitātes zaudēšanas tas neesot iespējams, līdz ar to viss turpināsies un nekas globālajos ārējos tirgos labāks nebūs tamdēļ cerēt uz eksportu ir naivi. Būs vai nu jāizbrauc vai jāatgriežas uz mūsu tukšajiem un aizaugušajiem laukiem un jāsāk tie apdzīvot.
Nunu
N
IKP -4% 2010. gadā? Kāds naivums. Tieši 2010. gadā mēs ievāksim 2008. un 2009. gados pieļauto kļūdu augļus. Mana prognoze - 2009. gada IKP = -35%, bet 2010. gadā = -25%. Kopā -60% kritums divos gados.
figa
f
Nu, ja man būs uzlikts lielāks nodoklis, velti ceriet, ka raušos pušu, lai ar saviem nodokļiem uzturētu visādus utubungas! Atslābšu! .Lai jums nekas netiek! Ja vēl manai sūri grūti krātajai naudai depozītos uzliks nodokli, tad principā izvākšu visu arā no mūsu bankām.
Vecais
V
Pareizi,ir jābūt valsts organizētam DARBASPĒKA EKSPORTAM.Pasŗeizējā ekonomikā daži simti tūkstoši Latvijas iedzīvotāji ir lieki......
vigo
v
Katastrofāla kvalificētā darbaspēka aizbraukšana.Pat paziņas no Gaismas pils celtniekiem brauc prom,jo 350 ls alga ir cilvēka cieņu pazemojoša(ir tāds jēdziens-profesionālais lepnums....)
tauta
t
saksim cinu pret eliti, kas mus ir apzagusi 18 gadu garumaa! Zobs pret zobu, cita cel nav!
Saprāts
S
Jāsavelk jostas ap kaklu, bet kam? Vai sev? Maksāt par elites pastāvīgo zagšanu? Bez darba un ar saamazinātajām algām palikušajiem ir divi varianti: 1. Emigrācija 2. Cīņa pret pastāvošo varu, pašdarbība, savu uzņēmumu veidošana. Otrais variants ir visgrūtākais un tam vajag drosmi. Tad novēlu visiem vairāk drosmes un jaunu ideju! Mums pat nav jāizdomā pretinieks - mūsu pašu elite.
Jānis
J
Resp. labējām partijām, ja tās sludina nevardarbību, vajadzētu būt ieinteresētām, lai cilvēki zinātu par kreiso partiju piedāvājumu un lai viņi zinātu, kā labējās partijas padzīt no Saeimas un kā ievēlēt kreisās partijas Saeimā konstitucionālā ceļā. Ja tauta to zinātu un ja tauta sdkaidri apzinātos Satversmē ierakstītās tiesības, tad nebūtu nekāu logu dauzīšanu, būtu vienkāši konstitucionāls process, kurā vienas partijas nomainītu citas partijas varu. Bet pašlaik labējām partijām un Zatleram labāk patīk teikt, ka nav izejas un lai cilvēki pat dumpojas, nekā parādīt - ka izeja ir - ārkāŗtas Saeimas vēlēšanas, kurās uzvar tautas pāŗstāviju. Vispāŗēja miera labad valsts būtu ieinteresēta informācijas atklatībā un partiju vienlīdzīgai piekļuvei pie masu mēdijiem, bet tas nenotiek, jo labējie girb palikt pie varas par katru cenu, pat pāŗi ļīķiem,. Kauns! Kauns! Kauns! Nodevība! Nodevība! Nodevība!
Jānis
J
Labējās partijas saka - naudas nav, mēs neko izdarīt nevaram, cilvēki - ejiet kārties, ja iesite daudzīt Saeima logus - tad jūst saliks cietumā, mirsties bada nāvē, bet tikai - bez vardarbības, izmisusm un bezcerība ir šī laikmeta zīme. Ja laistu kreisās partijas pie varas, tad tās skaidri redzētu, ka nauda ir - progresīvais nodoklis, nodoklis par eksluzīviem nekustamiem īpašumiem, automašībām, jahtām utt. Bet tur jau ir tā lieta, ka mēdijos un valdības diskusijās vienkarši tiek noklusēta par katru cenu kreiso partiju perspektīva un tad nu cilvēki klīst neziņā apkārt ko darīt un tad arī ir logu dauzīšana Saeima, kas starp citu - labējām partijām nāk tikai par labu - labējiem ir izdevīgāk, ka kaut vai katru mēnesi tiek Saeimai izdauzīti visi logi, nekā, kad pie varas likumīgā un konstitucionālā ceļā nāk kreisās vai centriski kreisās partijas, Ietiekums pilsoņiem - interesējaiteis - ko dara kreisās partijas - SC, Rubija Latvijas Sociālistu partija, arodbiedrības utt. Un ja ir akcijas - parakstu vākšana par Saeimas atlaišanu, par likumiem - tad piedalieties un izmantojies varu, kas ir noteikta Satversmē. Labējās partijas un vinu pakalpjošie mēdijie vienēr noklusēs par tiem labajiem darbiem, ko var izdarīt kreisās partijas, labējās partijas pat neuzklausīs kreiso partiju argumentus, bet ja uzklausīts, tad izkariķēs tos - kā tas jau bija ar progresīvo nodokli un nekustamā īpašuma nodoklis. Kreisām partijām Latvijā nav sava laikrasta, kā tas ir citās valstīs - tāpēc katram un jāiet un jāmeklē kresio partiju mājaslapas - tur viemēr ir jaunumi, un jāspēj apskatīt lietas plašākā kontekstā.
Go
G
Strautiņš aizgajis no Swedbank?
AndrisR
A
Nezin kāpēc tie pseidoeksperti un finansisti iedomājas, ka pēc krituma nāk cēliens. Pagaidām nav neviena indikātora, kas liecinātu pret to, ka pēc krituma, IKP pieaugums būs 0,00%.
Politiskaa atbildiba
P
Zatler, paradi vienreiz, ka esi ists kirurgs un GRIEZ! Nost deputatu skaitu mainot Satversmi. Satversme nav sveta govs vai Bibele, ka to mainit nedrikst un taa bus tada muzigi. Latvijai sodienas apstakliem ( ari nakotnes) Satversmes negrozisana izmaksas parak dargi gan mums, gan musu berniem. Un, tad jus kaa prezidents ieietu patiesi Latvijas vesturee. Tad ari dzivokli pieskirt nebutu zel, kad Saeima butu 50 deputati un Rigas Domee 25!
Politiskaa atbildiba
P
Zatler, ierosini Satversmes mainu!
Politiskaa atbildiba
P
Latvijas iedzivotaju skaitam proporcionali neatbilst deputatu skaits, jo tas ir par lielu un dargu tik maz iedzivotajiem. Ari 18 gadi pieradijusi, ka taas nav gudras, bet stulbas galvas! Nujorkas pilsetas (8 miljoni pilseta, bet kopaa ar piepilsetam 18 milj. iedzivotaju) pasvaldibaa ir 50 deputatu! Rigas domee 60 ar iedzivotaju skaitu ap 800 000 ! Luk lidzeklu ietaupijums un ekonomisks to izlietojums nakotnee! ( Londonas pasvaldiba 30 deputati)
dzeris
d
Kad, beidzot, valsts aparāta tēriņus samazinās līdz vidējam ES, kas ir ap 3% no IKP, mums ap 7% no IKP. Lūk, kur jau ir vairāki simti miļjoni gadā. Saprotams jau, no kā tas tiek bremzēts - no mūsu visuvarenās parazitējošas birokrātijas un vecajām varas partijām. Kad, beidzot ieviesīs kaut ne progresīvo, bet proporcionālo ien. nodokli, kā tas ir visās vecajās ES valstīs? Arī saprotams, kam tas nav izdevīgs. Kad, beidzot, būs 0 dekl. visiem un legālā prezumpcija.? It kā vienkāršas lietas, kas papildus budžetam varētu dod simtiem miļjonu. Bet mums jau noteikumus turpina diktēt tie paši, kas diktēja 20 gadus, diemžēl.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas