Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Jaundžeikars: Vilnītim ir skaidra KNAB darbības vīzija

Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC), kas ir arī Nacionālās drošības padomes loceklis, skaidro, ka viņš atbalstījis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam virzīt Normundu Vilnīti, jo šim kandidātam ir skaidra vīzija par biroja turpmāko darbību, kā arī kandidātam ir vērā ņemama iepriekšējā darba pieredze.

"Viņš labi orientējās KNAB likumā, zināja, kas jādara vadītājam un par ko jāatbild," uzsvēra Dz. Jaundžeikars. Viņš atsaucās uz N. Vilnīša pieredze operatīvajā darbībā, kā arī viņa darbošanos iekšlietu struktūrās augsta ranga amatos un administratīvo pieredze. "Pats strādājis arī biznesa vidē un labi izprata, kur var atrast kritiskus momentus, kur var būt korupcijas perēkļi," piebilst deputāts.

Viņš ir pārliecināts, ka N. Vilnītis iegūtu Saeimas vairākuma atbalstu gadījumā, ja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) atbalstītu viņa kandidatūras virzīšanu uz parlamentu. "Es domāju, ka tieši tad, ja Vilnīti uzaicinās uz katru frakciju, parādīsies, ka viņam ir šīs spējas vadīt KNAB," prognozē Dz. Jaundžeikars, piebilstot, ka N. Vilnītis ir trenējies daudzcīņā, kas prasa lielu uzņēmību un pašdisciplīnu.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) žurnālistiem norādīja, ka Vilnīša kandidatūra, vērtējot pēc dzīves un profesionālās pieredzes, bijusi labāka par otru kandidātu - Zvejsalnieku, vēsta aģentūra LETA. Segliņš gan neprognozēja, vai premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) tālāk apspriešanai valdībā virzīs Vilnīša kandidatūru, vien norādot, ka viņš ar azartspēlēm nenodarbojas. Tāpat, atbildot uz jautājumu, vai netiek meklēta vēl kāda cita kandidatūra biroja vadītāja amatam, Segliņš sacīja, ka neesot iemesla šādu kandidatūru meklēt.

Savukārt NDP loceklis aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) žurnālistiem atturējās sniegt savu viedokli par NDP lemto, vēsta aģentūra LETA. Arī Valsts prezidents Valdis Zatlers nekomentē NDP lēmumu, uzsverot, ka tas ir visas padomes kopīgs lēmums.

Valdība jau kādā no tuvākajām Ministru kabineta sēdēm varētu lemt par KNAB vadītāju, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis. Pirms tam gan premjeram jāpieņem lēmums par konkrētā kandidāta virzīšanu izskatīšanai valdības sēdē.

Jau vēstīts, ka otrdien Valsts prezidenta vadītā Nacionālā Drošības padome, izskatot N. Vilnīša un Artūra Zvejsalnieka kandidatūras KNAB priekšnieka amatam, vienbalsīgi nolēma ieteikt Ministru prezidentam virzīt N.Vilnīša kandidatūru apspriešanai uz Ministru kabineta sēdi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Maizītim nav sajūtas, ka Vilnītis būtu politiski angažēts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas