Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijas bāros īpašnieki neļaus smēķēt pat tad, ja likums to atļaus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ekharts
e
Pīpēšana vai nepipēšana ir katra cilvēka izvēles jautājums.Esmu par to,ka kafejnīcas īpašnieks pats nosaka-vai viņa privātīpašumā viesi drīkst smēķēt vai ne.
Karq
K
Ko tik ļauni? Es Ievucim novēlu dzīvot pāri 100! Tiesa, ja nepietiks naudas pansionātam, pēdējie 30 dzīves gadi var izvērsties visumā nožēlojami.
84
8
Tāpat kā autovadītāji zina savu vietu! Ops, stulbi sanāca. Oglekļa dioksīdu nevar saost, tā kā ar to var indēt. Iesaku Ievai ieslēgties garāžā ar darbojošos mašīnu un pārējiem ārpusē slēgt derības, vai viņa izdzīvos 2 vai pat veselas 5 minūtes. Citu cilvēku var ielikt blakus garāžā ar smēķētāju, un tad salīdzina rezultātus.
Ieva
I
Es gadu nodzīvoju kādā Zviedrijas tautskolā, un šajā valstī visas izglītības iestādes, arī pieaugušajiem domātās, ir pasludinātas par astmas slimniekiem labvēlīgām. Tas nozīmē, ka smēķēt var tikai ārā, turklāt labi tālu prom no durvīm. Un tā skola, kur biju es, atradās Zviedrijas vidienē, tāpēc mīnus trīsdesmit ziemā bija parasta lieta. Bet nekas. Gāja ārā un pīpēja tur. Kad viens no zviedriem pažēlojās, ka konkrēts pīpmanis pārāk smird, pīpmanim uzlika par pienākumu pēc kārtējās zārka naglas pārģērbties. Kad izrādījās, ka siltajā laikā kopmītnēs nevar atvērt logus, jo smird, direktors sarīkoja nopratināšanu un pieskatīja, lai pīpmaņi pīpē pietiekamā attālumā....Mācību gada beigās vienīgais pīpējošais skolotājs (par kura pīpēšanu es pat nenojautu) paziņoja, ka visi smēķētāji dodas lasīt izsmēķus. Un aizgāja. Neviena iebilduma, ka neesot metis....Tāpēc, ka tur smēķētāji zina savu vietu!
Ieva
I
Pirmkārt domāju, ka attiecināt vārdu "karojošais" uz nesmēķētājiem ir nekorekti, jo runa ir vienkārši par to, lai man, kā astmas slimniecei, veselam nesmēķētāja, bāra darbiniekam, neatkarīgi no tā, vai viņam ir astma utt., nevajadzētu elpot smēķētāja izplūdes gāzes. Bet par to normālo pieeju- bišķi labāk jau tas ir, taču tie dūmi tāpat nekur nepaliks, jo gaiss ir visiem kopīgs. Turklāt tāds sasmēķējies smirdonis sagādās problēmas ne vienam vien astmas slimniekam, kas, atšķirībā, no nikotīnatkarīgā narkomāna, savu problēmu nav izvēlējies!
Hmm...
H
Man liekas, ka visi strīdi te ir no tā, ka vairums nesaprot šo aizliegumu mērķi. Neviens neapšauba smēķētāju tiesības pulcēties privātā īpašumā un kopīgi bendēt savu veselību. Un loģiski, ka nesmēķētāji var izvēlēties uz kafejnīcām-smēkētavām neiet. Aizliegums pirmkārt ir domāts kafejnīcu un bāru darbinieku veselības pasargāšanai. No šāda viedokļa raugoties, aizlieguma atcelšana nelielām iestādēm, kas nenodarbina personālu, ir loģiska un man kā karojošam nesmēķētājam pret to nekas nav iebilstams. Atceros kādu kubiešu restorānu Kalifornijā, kur smēķēšanasa aizliegums veiksmīgi darbojas jau pārdesmit gadu. Kā kārtīgā kubiešu restorānā, tur bija arī cigāru zāle. Pie ieejas cigāru zālē viens uzraksts vēstīja, ka tā ir privāta kluba telpa, uz kuru neattiecas "public space" smēķēšanas ierobežojumi. Un otrs uzraksts lūdza apmeklētājus pašus aiz sevis novākt izdzertās glāzes sakarā ar to, ka apkalpojošais personāls šajā telpā iekšā neies. Normāla pieeja--live and let live.
Ieva
I
Un, runājot par to maz vai daudz- tikpat labi kāds laupītājs var teikt, ka es jau tikai mazliet atņēmu, jo maciņš bija tukšs. Un tikai mazliet iekaustīju- re, zobi visi ir mutē...
Ieva
I
Nu jā, protams, ja līdzcilvēkus indē nevis katru dienu, bet pa laikam, tad malacis. Tas nekas, ka ļoti daudzi nesmēķē vispār, pārvietojas ar kājām, velosipēdu vai sabiedrisko transportu....Tikai, redz, ja tas gaiss ar automobiļu izplūdes gāzēm tik pilns, tad kādas tiesības tev to ar savu pīpēšanu padarīt vēl netīrāku? Savukārt par tiem sliktajiem produktiem- tos tev ar varu neviens mutē nebāž! Meklē zemniekus, kas tiešām piedāvā, ja ne tīrākus produktus, tad garšīgākus noteikti, un uz priekšu! TAČU MĒS, NESMĒĶĒTĀJI, IZVĒLĒTIES NEVARAM, JO KAMĒR BŪS SMĒĶĒTĀJI, MĒS ESAM SPIESTI BŪT PAR PASĪVAJIEM SMĒĶĒTĀJIEM! Un daudzums neko nenozīmē, jo smēķētāja izplūdes gāzēs esošās vielas, ieskaitot papīra un pesticīda degšanas produktus, benzolu, acetonu fenolu, poloniju, ir inde! Un, ja gribēšu indēties, atradīšu ko patīkamāku! Pati izvēlēšos!
Ieva
I
Par baseinu ļoti labi pateikts. Īpaši tāpēc, ka zinātnieki ir pierādījuši: pīpmanis savās plaušās ievelk 90% baudvielu un 10% mēslu, bet pārējais tiek apkārtējiem!
Ieva
I
Vai tad es teicu, ka automobilisti nepiesmirdina gaisu? Tikai redz, kad tavas sapīpētās plaušiņas vai pīpmaņa sirsniņa (jo neesmu dzirdējusi šo te "argumentu" no nepīpētājiem) galīgi uzdos, tad uz slimnīcu jāsi ne jau uz cigaretes, bet brauksi mašīnā. Un ņammītei nepieciešamos produktus uz slimnīcu ne jau nešus nesīs, bet ar mašīnām vedīs. TAČU, JA TU UZSKATI, KA SMĒĶĒTĀJI CĪNĀS AR AUTOVADĪTĀJIEM, TAD TEV VAJAG NOĶERT KĀDU VADĪTĀJU, IESLĒGT KABĪNĒ UN SMĒĶĒT, KAMĒR VIŅŠ (JA VIEN PATS NAV PĪPMANIS) NOMIRST! Tikai gaiss no tā vienalga nekļūs tīrāks.
Ieva
I
Bet atkārtoju vēlreiz: tauki (to pārmērīgs daudzums uzturā), alkohols, mazkustīgs dzīvesveids, pārmērīgs cukura daudzums, pārmērīgs sāls daudzums, pārmērīgs ceptu produktu daudzums- tas ir katra privāta lieta, taču SMĒĶĒTĀJI PIESMIRDINA VISIEM KOPĪGO GAISU!
Ieva
I
Par sviestu dakterīši strīdas, taču ir vismaz viena grupa, kas sviestu var lietot cik vēlas (protams, ēdot arī visu pārējo un nepārsniedzot nepieciešamo kaloriju daudzumu)- tie ir osteoporozes slimnieki (D vitamīna dēļ). Lai gan tauki jālieto visiem, īpaši sievietēm, daudzas no kurām žultsakmeņus dabū akurāt tāpēc, ka mūžīgi attīrās.
Ieva
I
Turklāt, kā jau teicu, gaiss ir viens un visiem kopīgs. Jā, kaut kāda daļa smēķētāju izplūdes gāzu ar laiku nosēžas, taču to krājumi gaisā tiek papildināt un, pateicoties vējam, iznēsāti līdz ikkatram nesmēķētājam!
Ieva
I
Turklāt neaizmirsti, mīļum, ka cieš ne tikai apmeklētāji, bet arī bāru darbinieki, kas, protams, arī var aiziet strādāt kaut kur nezin kur, bet tā tomēr ir demagoģija. Ja esi smēķētājs, tad smēķē tā, lai neviens par to pat nenojaustu! Ja nevari, marš ārstēties vai nekādas kaprizēšanās par nabadziņu, kam ļaunie nesmēķētāji neļauj izvēlēties, kurus no viņiem indēt!
Ieva
I
Es jau sen teicu, ka smēķētājiem varētu mierīgi ļaut smēķēt par pašu naudu uzbūvētās hermētiski noslēgtās pīpētavās ar dubulto durvju sistēmu, lai ar spēcīgiem ventilatoriem varētu mēģināt izvēdināt no smēķēšanas piesmirdušās drēbes....Jo, kā jau teicu, smēķētāja vienīgās tiesības uz izvēli ir iet vai neiet ārstēties. Pārējos gadījumos tiesības izvēlēties ir nesmēķētājiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas