Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Loskutovs: KNAB šefa virzīšanas instrukcija ir absurda

Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs Tieslietu ministrijas sagatavoto KNAB šefa virzīšanas instrukciju uzskata par absurdu.

TM ierēdņu izstrādātā instrukcija, kurā kandidāta izvēle praktiski atstāta premjera ziņā, ir absurda un prettiesiska, jo tā premjeram piešķir pārāk lielas funkcijas KNAB šefa kandidātā virzīšanā, turklāt KNAB likums paredz, ka kandidātu izvirza nevis premjers, bet valdība, uzskata A.Loskutovs.

Viņam arī nav skaidrs, kāpēc šāda instrukcija vajadzīga tieši KNAB šefa virzīšanā, jo nevienas augstas valsts amatpersonas, piemēram, Valsts prezidenta vai valsts kontrolieres, virzīšanā nekādas instrukcijas nepastāvot.

Bijušajam KNAB šefam arī nav saprotams, kāpēc premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) piedāvā cilvēkiem pieteikties kandidēt uz KNAB priekšnieka amatu, kaut arī instrukcijā par šādu pieteikšanos neesot nekas minēts.

Lai arī instrukcijā teikts, ka premjers var uzklausīt Nacionālās drošības padomes un ģenerālprokurora viedokli, tas nenozīmējot, ka tie tiks ņemti vērā. Viņš arī nedomā, ka KNAB priekšnieka izvēle ir valsts drošības jautājums.

Loskutovs uzskata, ka tikai atklāts konkurss spēšot samazināt šaubas par kandidātu izvēles procesu. Konkursa komisija būtu jānosaka valdībai, tās locekļiem būtu jānāk no politikas neatkarīgu profesionāļu un nevalstisko organizāciju vidus.

Jau ziņots, ka Tieslietu ministrijas nule izstrādātajā instrukcijā nav paredzēta atklāta konkursa rīkošana uz KNAB priekšnieka amatu, bet kandidāta izvēle atstāta premjera ziņā.

Instrukcija paredz, ka premjers izvēlas kandidātu vai vairākus, tad Valsts kanceleja pārbauda, vai kandidāts atbilst KNAB likumā noteiktajām prasībām.

Pēc tam premjers Nacionālajai drošības padomei lūdz sniegt viedokli par kandidātu. Viedoklis arī tiek prasīts ģenerālprokuroram. Pēc viedokļa uzklausīšanas premjers ierosina valdības sēdē jautājumu par kandidāta ieteikšanu Saeimai iecelšanai amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL

Kandidātus uz KNAB min, uzrunāti vēl neesot.

Par KNAB — slepena vai sabiedrībai saprotama izvēle?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas