Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mediķi vēl lems par plašu streiku oktobra beigās

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) nākamnedēļ padomes sēdē lems par iespējamu plaša divu dienu visas nozares streika rīkošanu oktobra beigās.«Padomes sēdē lemsim, vai oktobra beigās rīkot visas nozares divu dienu streiku. Pašlaik apkopojam arodorganizāciju viedokļus par iespējamo rīcību atalgojuma palielināšanai veselības aprūpes nozarē strādājošajiem.

No vairākām arodorganizācijām ir saņemti lēmumi par piedalīšanos streikā, taču konkrēts lēmums būs otrdien, pagaidām neko nevēlos prognozēt,» sacīja LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.Viņš arī uzsvēra, ka lēmuma pieņemšanā par iespējamo streika rīkošanu tiks ņemts vērā ne vien padomes lēmums un arodorganizāciju nostāja, bet arī politiskā situācija valstī.Mediķu arodbiedrība jau iepriekš norādīja, ka divu dienu streiks varētu notikt 30. un 31.oktobrī. Pirmajā streika dienā piedalīsies ambulatorajās un plānveida nodaļās strādājošie, bet otrajā dienā jau arī visi citi ārsti, izņemot uzņemšanas nodaļas, neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes, asins sagatavošanas nodaļas un reanimācijas.Jau vēstīts, ka mediķu arodbiedrība 26.septembrī rīkoja vienas dienas brīdinājuma streiku, kurā piedalījās 33 ārstniecības iestādes visā Latvijā, kā arī aptuveni 1000 mediķu piketēja pie Saeimas ēkas ar aicinājumu palielināt veselības aprūpes nozarē strādājošo atalgojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL

Pedagogi varētu būt izņēmums algu iesaldēšanas jautājumā

Krahs jānovērš citādi

Keris: ledus ir sakustējies, streiku varētu atcelt

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas