Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Mona Lisa apdrošinātāji: Vācijā kuģa novilkšana no sēkļa četras reizes lētāka

Lai gan mēneša sākumā uz sēkļa Irbes šaurumā uzskrējušā kuģa _Mona Lisa _apdrošinātājiem līdz trešdienai bija jāiesniedz Latvijas pusei grafiks par to, kā tiks atmaksāti kuģa glābšanas laikā radušies zaudējumi 140 tūkstošu latu apmērā, tā vietā kompānija iesūtījusi vairākus pretjautājumus par izmaksu pozīcijām.

Kā _Dienai _ceturtdien pastāstīja Valsts kancelejas komunikāciju departamenta vadītāja Ieva Aile, sākotnēji bija plānots, ka jau šī mēneša beigās apdrošināšanas atlīdzība par kruīza kuģa _Mona Lisa_ glābšanas darbiem varētu tikt ieskaitīta Latvijas valsts budžetā. «Pagaidām galīgais laika grafiks vēl nav,» stāsta I.Aile, jo ASV apdrošinātāju kompānija prasījusi pamatojumu tam, kā veidojušās atsevišķas izmaksu summas. Šobrīd Valsts kancelejā norit darbs pie atbilžu sagatavošanas un I.Aile neprognozēja, kad vienošanās varētu tikt panākta. Premjera Ivara Godmaņa (LPP/_LC_) preses sekretārs Edgars Vaikulis trešdien sacīja, ka apdrošinātāji interesējas, kādēļ _Mona Lisa_ novilkšana no sēkļa izmaksājusi četras reizes dārgāk, nekā kuģu novilkšana izmaksā, piemēram, Vācijā. «Taču tas maksāja, tik, cik tas maksāja,» skaidro E.Vaikulis, apgalvojot, ka «starptautiskais garants mums ļauj justies droši, ka visus tēriņus atgūsim.»E.Vaikulis skaidro, ka zaudējumu aprēķināšanu veikusi atsevišķi katra no iesaistītajām institūcijām — Aizsardzības ministrija, Iekšlietu ministrija, Vides ministrija, Satiksmes ministrija un valsts uzņēmumi —, savukārt informācijas apkopošanu koordinēja Valsts kanceleja.Jau vēstīts, ka apdrošinātājs iesniedza garantijas vēstuli ar apņemšanos segt šos aprēķinātos izdevumus līdz 200 000 eiro, t.i. 140 000 latiem, 8.maijā. Tieši garantijas vēstule bija pamats kruīza kuģa aresta atsaukšanai un izlaišanai no Ventspils ostas._Mona Lisa_ uzskrēja uz sēkļa pie Latvijas krastiem 4.maija rītā. Uz kuģa bija aptuveni 600 pasažieru, pamatā Vācijas tūristi. kuri tika evakuēti. Pašu kuģi no sēkļa novilkt izdevās tikai pēc vairākām dienām.(22.maija ziņa papildināta ar 3.-4.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas