Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Par mazgadīgu meiteņu pēršanu seši gadi cietumā un ārstēšanās

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien vīrietim par mazgadīgu meiteņu sistemātisku ievilināšanu kāpņu telpās un viņu pēršanu piesprieda sešus gadus cietumā, aģentūru BNS informēja tiesas pārstāve Inese Auniņa.

Viņam piemēroja arī ārstēšanos cietuma psihiatriskajā slimnīcā.

Pilns sprieduma teksts šajā lietā būs pieejams 3.decembrī, kad tiesas spriedumu desmit dienu laikā varēs pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Jau vēstīts, ka laikā no aprīļa beigām līdz maija vidum 32 gadus vecais Aleksandrs nopēris astoņas meitenes, lai šādi apmierinātu savas seksuālās tieksmes.

Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins maijā žurnālistiem pastāstīja, ka vīrietis dažādās Rīgas vietās Zemgales un Latgales priekšpilsētā piegājis pie septiņus līdz 12 gadus vecām meitenītēm un, sākot sarunu krievu valodā, pārmetis, ka viņu apģērbs ir nesakārtots. Pēc tam vīrietis ievilcis bērnus kāpņutelpu augšējos stāvos un, pirms tam novelkot zeķbikses, nopēris. No sākuma bērni pērti ar roku, bet pēc tam izmantota jau siksna. Vīrieti piesaistījuši tikai tie bērni, kas tērpušies zeķbiksēs.

Raksturojot aizdomās turēto, Grišins sacīja, ka vīrietis tikai februārī atbrīvojies no ieslodzījuma, kur izcieta piecu gadu cietumsodu par netiklām darbībām, kas ir līdzīgas jau minētajai pēršanai. Viņš jau deviņdesmitajos gados notiesāts par netiklām darbībām pret mazgadīgajiem.

Pēdējo reizi atbrīvojoties no ieslodzījuma, viņam nebija noteikta policijas kontrole.

Patstāvīga darba viņam nav bijis, arī ģimenes vai bērnu nebija. Pēc psihologu domām, vīrietis bērnībā cietis no vardarbības. Aizdomās turētais izdarītā ļaunumu un gaidāmo sodu apzinoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas