Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Policisti neierodas darbā, Lieljuksis nejūtas atbildīgs

Rīgas pilsētas Ziemeļu un Brasas iecirkņos pēc iekšlietu ministra Mareka Segliņa (TP) iniciatīvas piektdien veikta pārbaude, lai noskaidrotu, cik cilvēku darba laikā atrodas savā darba vietā, ziņo aģentūra BNS. Reidos konstatēts, ka vienā no šiem iecirkņiem darba vietā no 130 darbiniekiem bija četri, savukārt otrajā - no 140 vien trīs.

Iecirkņu priekšnieki uz jautājumu, līdz cikiem iecirkņos ir darba diena, norādījuši dažādus laikus - viens, ka līdz plkst.15.30, otrs - līdz plkst.16. Vieni centušies aizbildināties ar reāli nenotikušu sporta dienu, bet otrā no iecirkņiem priekšnieks ļāvis darbiniekiem mājās iet plkst.12.

Valsts policijas (VP) priekšnieks Aldis Lieljuksis Dienai norādīja, ka vēl nav saņēmis lietas materiālus, bet apstiprināja, ka tiks veikta dienesta pārbaude. Viņš nevarēja komentēt policistu neatrašanos darbavietā, vien teica, ka esot dzirdējis, ka viņiem bijusi ieplānota sporta diena.

A.Lieljuksis nesaskata savu atbildību notikušajā. “Katrai policijas pārvaldei ir savs priekšnieks, kas organizē un kontrolē savu padoto darbu, es nevaru izkontrolēt, ko man dara 9000 cilvēku” viņš teica.

Par šo atgadījumu M.Segliņš informējis policijas arodbiedrības pārstāvjus un lūdzis Valsts policijas Iekšējā drošības dienestā līdz 15.septembrim veikt dienesta pārbaudi šajos iecirkņos.

Diena jau rakstīja, ka policisti plānojuši piebiedroties rudenī plānotajām skolotāju protesta akcijām pret zemajām algām. Taču M.Segliņš norādīja, ka pēc šādiem konstatējumiem radies jautājums, vai algu pielikums vispār ir iespējams. "Ja lūdz algas pielikumu, tas ir jānopelna," sacīja M.Segliņš. Ministrs ar pārliecību apgalvoja, ka šādus reidus iecirkņos vajadzēs turpināt, turklāt ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas