Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Prēmiju piešķiršanu Guļānam pārbaudīs KNAB

Pēc kārtējās Augstākās tiesas (AT) finanšu pārbaudes Valsts kontrole (VK) konstatējusi, ka tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns nelikumīgi saņēmis prēmijas. Informācija pārbaudei nodota Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), ziņo Telegraf. Latvijā ierēdņu algas piemaksas jautājums likumdošanas līmenī pagaidām netiek risināts, tādēļ rodas situācija, ka ierēdņi var sev izmaksāt jebkuru naudas summu, lai arī kāds iemesls būtu.

Tomēr Augstākās tiesas galvas A.Guļāna prēmijas VK pārstāvjus samulsināja, raksta laikraksts. A.Guļāna kopējā prēmiju summa bijusi 14 tūkstoši latu. VK gan nevar iebilst par prēmiju apjomu, tomēr aizdomīgi bijis tas, ka rīkojumu par prēmiju izsniegšanu parakstījuši A.Guļāna vietnieki, viņam pašam darbā esot. Kā apgalvo VK, tas esot galvenais pārkāpums, jo likumā paredzēts, ka vietnieks drīkst pildīt AT priekšsēdētāja pienākumus tikai viņa prombūtnes laikā.

VK slēdzienā bijuši šaubīgi apgalvojumi, uz kuriem AT norādījusi vēstulē VK, laikrakstam sacījusi AT priekšsēdētāja palīdze Anita Kehre. VK sūdzību noraidīja. VK vadītāja Ingūna Sudraba norāda, ka VK savā atzinumā tikai norādījusi uz likuma pārkāpuma un nekā citādi nav skārusi AT intereses. AT pēc tam šo lietu rosinājusi skatīt pašā tiesā, taču tas noraidīts, jo neskar iestādes intereses.

VK par šo lietu informējusi arī prokuratūru, no kurienes materiāli nonākuši KNAB. Tuvākajā laikā KNAB uzsāks izmeklēšanu, rezultāti būs zināmi pēc dažiem mēnešiem, informējis KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas