Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

"Rīgas ūdens": uzņēmuma tarifi ir vieni no zemākajiem Latvijā

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) patlaban pievērsusi uzmanību ūdens tarifiem – regulators savācis informāciju un plāno tikties ar attiecīgajiem pakalpojumu sniedzējiem, trešdien intervijā LNT raidījumam_ 900 sekundes _teica SPRK vadītāja Valentīna Andrējeva.Viņa atzina, ka SPRK ir aizdomas, ka ūdens tarifs ir lielāks nekā šodien varētu būt.

SPRK sabiedrisko attiecību pārstāve Daiga Reihmane portālu Diena.lv informēja, ka runa pamatā bija par uzņēmumu Rīgas ūdens. Viņa norādīja, ka uzņēmums pēc savas iniciatīvas regulatorā gada laikā nav vērsies, savukārt atbilstoši nesen veiktajām izmaiņām regulatora likumā SPRK pilnvaras ir paplašinātas, ļaujot rosināt tarifu pārskatīšanu.

Pašreiz SPRK rīcībā ir tikai uzņēmuma gada pārskats, kas liecina par pozitīvu bilanci. Regulators ir pieprasījis papildu informāciju par šī gada pirmo pusgadu. SPRK plāno pastiprinātu uzmanību veltīt uzņēmuma administratīvo izmaksu analīzei - tās 2008.gadā ir pieaugušas. Drīzumā plānots arī aicināt uzņēmuma vadību uz tikšanos, lai šos jautājumus apspriestu klātienē. Uz līdzīgu tikšanos tiks aicināti arī uzņēmuma Rīgas siltums pārstāvji, piebilda D.Reihmane.

Savukārt attiecībā uz pakalpojumu sniedzējiem ārpus Rīgas viņa norādīja, ka pašvaldības regulatoru funkciju pārņemšanu SPRK vēl tikai sāk. Pašreiz pamazām no visiem reģionālajiem regulatoriem tiek vākta informācija par reģionālajiem uzņēmumiem, lai sagatavotos funkciju pārņemšanai no novembra.

Komentējot regulatora aizdomas, Rīgas ūdens pārstāvis Arturs Mucenieks portālam Diena.lv norādīja, ka uzņēmuma ūdensapgādes un kanalizācijas tarifi ir vieni no zemākajiem, ja ne zemākie, Latvijā. Turklāt liela daļa no uzņēmuma ieņēmumiem par pakalpojuma sniegšanu tiekot ieguldīta novecojušo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu rekonstrukcijai.

"Pašreizējā situācijā Rīgas ūdens ir iespēja piesaistīt desmitiem miljonu latu no Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda, kas veido 85% no kopējām izmaksām. 15% līdzfinansējums ir jāsedz pašam uzņēmumam, kas ir smags finansiāls slogs. Realizējot šos projektus, Rīgas ūdens nodrošina ar iztiku simtiem rīdzinieku ģimeņu ar darbu," norādīja A.Mucenieks un piebilda, ka ES fondu piesaisti un būvniecības projektu neapturēšanu pašreizējos ekonomiskajos apstākļos uzņēmums uzskata par reālu ekonomikas sildīšanu.

V.Andrējeva arī teica, ka tiek analizēti siltumuzņēmumi, un nākamnedēļ plānots tikties ar to pārstāvjiem, lai skatītos, kur var ietaupīt.

"Saprotot situāciju, kas ir Latvijā, strādājam ļoti aktīvi," teica V.Andrējeva.

Pēc viņas prognozēm, no 1.oktobra siltumenerģijas cenas samazināsies līdz 30% apmērā un tā noturēsies visu apkures sezonu. Šāda tendence, viņasprāt, būs visā Latvijā.

Gāzes tarifi šovasar jau samazinājušies, un, pēc V.Andrējevas domām, tālākais būs atkarīgs no izmaiņām gāzes tirgū, savukārt elektrības cena iedzīvotājiem šogad nemainīsies.

(pievienots "Rīgas ūdens" komentārs 6. un 7.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas