Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Skudra: Vienotībai Ašeradena vadībā ir iespējas nākamajās vēlēšanās iekļūt Saeimā

Partijai Vienotība jaunā vadītāja Arvila Ašeradena vadībā ir iespējas nākamajās vēlēšanās iekļūt Saeimā, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ojārs Skudra.

Viņš atzina, ka Ašeradens Vienotības kongresā guvis pārliecinošu atbalstu, lai stātos partijas vadītāja amatā. Turklāt, Skudras vērtējumā, Ašeradens bijis spēcīgākais pretendents no iepriekš minētajiem trim kandidātiem, kuru vidū bija arī Edvards Smiltēns un Vilnis Ķirsis.

"Vienotības kongress ir beidzies ar sagaidāmiem rezultātiem, tomēr nākotnē jāskatās, kādas Ašeradenam veidosies attiecības ar partiju pametušo "piecinieku" [Lolitu Čigāni, Intu Dālderi, Andreju Judinu, Alekseju Loskutovu un Ilzi Viņķeli],” teica LU profesors un piebilda, ka "piecinieks" visdrīzāk mēģinās pārvilināt Vienotības biedrus uz jaundibināmo partiju, kas patlaban darbojas kā kustība Par.

"Ja Vienotībā beigsies iekšējās pretrunas un projām gājēju nebūs daudz, tad Ašeradenam un viņa komandai ir visas iespējas aizvadīt Vienotību līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām un būt pārstāvētiem vismaz uz pusi mazākā frakcijā, nekā patlaban," prognozēja Skudra.

Savukārt, runājot par Smiltēna lēmumu pamest Vienotību, Skudra izvirza dažus minējumus, kāpēc politiķis nolēmis spert šādu soli. Pēc LU profesora domām, Smiltēns līdz Vienotības kongresam vai arī tam sākoties noskaidrojis savu atbalstītāju loku un secināja, ka viņš netiks ievēlēts partijas vadītāja amatā. "Acīmredzot, viņš nevēlējās ciest vēl vienu publisku sakāvi," piebilda Skudra.

Eksperts neizslēdz, ka Smiltēns varētu pievienoties Vienotību jau pametušā piecinieka jaundibināmajai partijai. "Smiltēns šodien kongresā nospēlēja teātri ar negatīvu publicitātes efektu, lai kā briedis parādītos jaunās partijas dibināšanas kongresā. Tagad atliek gaidīt, vai būs kāds paziņojums no "piecinieka" un Smiltēna. Bet būtu loģiski, ja Smiltēns pēc Vienotības pamešanas noliktu deputāta mandātu," norādīja eksperts.

Jau ziņots, ka uz partijas priekšsēdētāja amatu sākotnēji bija pieteikti divi kandidāti - Ašeradens un Smiltēns. Tomēr šodien Smiltēns paziņoja, ka izstāsies no partijas, kā arī Vienotības Saeimas frakcijas.

Līdz ar to balsojumā Ašeradens bija vienīgais kandidāts uz partijas priekšsēdētāja amatu.

Kopumā bija izsniegtas 249 vēlēšanu zīmes, bet urnā bija 237 zīmes, kuras visas bija derīgas. Kopumā Ašeradenu atbalstīja 175 kongresa delegāti.

Par partijas domes priekšsēdētāju ievēlēts Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, bet viņa vietnieci - Jaunatnes organizācijas pārstāve Santa Zarāne.

Partijas valdē ievēlēti Jānis Rozenbergs, Edgars Ikstens, Laimdota Straujuma, Olafs Pulks, Jānis Reirs, Vilnis Ķirsis, Ainars Latkovskis, Edgars Rinkēvičs, Raimonds Čudars, Rihards Kozlovskis, Kārlis Šadurskis, Hosams Abu Meri, Edmunds Jurēvics, Uģis Rotbergs.

Līdz šim Vienotības priekšsēdētāja pienākumus pildīja Andris Piebalgs, kurš šoreiz uz šo amatu nepretendēja.

Top komentāri

Marksistskijs
M
Jebkurš, kas,piemēram, būtu čekas maisos, iekļūtu Saeimā arī, nemaz nerunājot par bijušajiem PSKP biedriem.
Dace
D
Taa tieshaam ir ieveerojama 'Vienotiibas' perspektiiva - 'var pat iekljuut Saeimaa'... apsveicu! Gaisha naakotne, varbuut pat tiks Saeimaa... Un sho naakotni nodroshinaajusi viena (!!!) traka baaba, kas nespeeja (un nespej) savaldiit savas menopauzes hormonu veetras. Apsveicu. 'Visu cienju, respekts!'.
iespējas
i
Drīzāk jādomā, ka vecais politzombijs Ašeradens, mūmija no tālajiem un bandītiskajiem 90-ajiem, pilnībā apglabā Vienotības cerības kaut kur tikt. Tādā veidā jādomā, kā saviem spēkiem līdz miskastei aizrāpot, kāda vēl Saeima?! Ja kaut kas vēl spēja glābt Vienotību, tad radikālas pārmaiņas, maksimāli godīga savu neskaitāmo kļūdu (noziegumu) atzīšana un apņemšnās darīt visu, lai likvidētu šo kļūdu sekas. Tā vietā par vadoni tiek nozīmēts relikts no sovoka laikiem uzskatāmi demonstrējot elektorātam, ka Vienotības bonzas spļāvuši ir uz jebkādā pārmaiņām un grasās arī turpmāk būt Jeģīnaja Rosija Latvijas variants. Tagad vārds elektorātam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas