Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Slakteris jūtas kā kamikadze, piedāvās samazināt algas par 5-10%

“Es liktenim varu būt pateicīgs, jo tik smagā brīdī nemaz nebūs tik daudz kandidātu, kas vēlētos stāties manā vietā. Es tomēr esmu mazliet kā tāds kamikadze, bet arī tik daudz izdarīt, kā es šajā brīdī, reti kuram ir lemts,” intervijā Latvijas radio, atbildot uz jautājumu, vai ministrs paliks amatā arī pēc 2009.gada budžeta pieņemšanas Saeimā, teica finanšu ministrs Atis Slakteris (TP).

Viņš sacīja, ka ministrijas tiks aicinātas vēl vairāk samazināt savus izdevumus - tas būs jādara uz algu rēķina. Tiks samazināta arī IKP prognoze.

"Situācija ir ļoti nopietna, jo ir pilnīgi skaidrs, ka starp lasījumiem būs jāmaina IKP pieauguma novērtējums, tas vairs nebūs pozitīvs, labakajā gadījumā tas būs mīnuss viens nākamajā gadā, ko nosaka starptautiskie finanšu tirgi,” sacīja ministrs.

Viņš arī stāstīja, ka starp lasījumiem izdevumi un ieņēmumi tiks samazināti par 200 miljoniem, taču esot skaidrs, ka arī tas nebūšot pietiekami. Vēl lielāku ietaupījumu plānots panākt uz algu rēķina. “Tā būs katra nozares ministra izšķiršanās, samazināt cilvēku skaitu vai algu. Atalgojumiem naudu tiks piedāvāts samazināt ne mazāk kā par 5% līdz pat 10%,” informēja A.Slakteris. Pēc ministra teikā, 5% algu samazinājums dotu 45 miljonu ietaupījumu. Samazinājumi skaršot arī aizsardzības jomu.

Attaisnojoties par savu atvaļinājumu, A.Slakteris izteica pārliecību, ka paņēmis to “vēsākajā” brīdī, jo budžets, viņaprāt, tika sagatavots ļoti kvalitatīvi un šobrīd ir iesniegts Saeimā. “Pa vidu ir pats vēsākais laiks. Tajā brīdī arī paņēmu atvaļinājumu,” jau iepriekš teikto atkārtoja A.Slakteris.

Savukārt, komentējot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) attieksmi pret uzņēmējiem, A.Slakteris teica: “Valsts ieņēmumu dienests, protams, ir Valsts ieņēmumu dienests, un tik jauks kā nacionālais teātris tas nekad nebūs.” Tomēr viņš uzsvēra, ka likums paredz dažādas iespējas, kā pagarināt maksājumu termiņus.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas