Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Šlesers: Viss noticis likumīgi

Ceļu būves jomā no Valsts kontroles puses ir nekorekti pārmest konkurences trūkumu, jo tas ir atkarīgs no privātiem uzņēmumiem, tā Dienai sacīja satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC), atbildot uz Valsts kontroles (VK) pārmetumiem. “Visi iepirkumi tiek organizēti likumīgi un pieteikties vai nē — tā ir katra uzņēmuma darīšana,” ir pārliecināts Šlesers.

VK trešdien publicēja revīzijas rezultātus par Satiksmes ministrijas (SM) darbību, kurā konstatēts, ka ceļu būve un uzturēšana Latvijai izmaksā dārgi, jo uzņēmējiem ir iespēja ministrijai brīvi diktēt cenas, ceļu būvnieki Latvijas teritoriju ir sadalījuši ietekmes sfērās un neļauj tirgū ienākt konkurentiem, kā arī SM veikusi vairākus nelikumīgus iepirkumus.

Atbildot uz pārmetumiem par naudas izlietojumu neatbilstošiem mērķiem, Šlesers sacīja, ka Reģionālās sakaru sadraudzības organizācijas sēde bija politisks lēmums un ieguvums valstij, jo Austrumu virziens ir stratēģiski svarīgs. “Ja valdība lēma par finansējuma piešķiršanu, tātad atzina pasākumu par nepieciešamu,“ saka Šlesers. Attiecībā uz tā saucamo Pūku priedīšu gadījumu, Šlesers atzīst, ka no ministrijas puses ir pieļauta kļūda. Darbiniece ir mēģinājusi pasākumu bērniem noformēt kaut kā citādi, bet viņa šeit vairs nestrādā un turpmāk no šādām kļūdām ministrija centīsies izvairīties.

TV3 Nekā personīga svētdien ziņoja par to, ka Satiksmes ministrijas darbinieku bērniem viesu mājās "Pūku priedītes" sarīkots izklaides pasākums, kas formāli nosaukts par semināru par Eiropas Savienības struktūrfondu naudas izlietojumu.

Par VK revīzijas rezultātiem lasi šeit


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas