Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Valsts sektorā strādājošajiem saglabājas risks zaudēt darbu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jautājums
j
tad Jūs valsts uzņēmumos, kā Latvenergo, Latvijas dzelzceļš, Valsts meži, strādājošos pielīdziniet ierēdņiem, skolotājiem, policistiem ? Un Rīgas tramvaju vadītājus arī ? Ar saukli-tiek uzturēti no valsts budžeta ? Nu tad tā metodika ir pilnīgs Čau ! Un kā tad mums tos rādītājus uzlabot ? Privatizēsim Latvenergo ? Un Rīgas ūdeni ? Un pārējos valsts monopolus ? Kā jau privatizējām Latvijas gāzi ? Lai Krievijai vēl ir mūs ar ko pašantažēt ?
Lelle
L
Nu kādi gan 8%, ja visās attīstītajās valstīs valsts pārvaldē grozās ap 2-4%!!! Šitie djebilas nu nekādīgi nesaprot, ka aizdevēji grib, lai samazina tos liekēžu barus! Almunja skaidrā tekstā pateica, ka jāievieš progresīvais un mājokļu nodoklis un jāsamazina valsts parazīti un viņu algas. Zābakiem jau nepielec.
tm
t
Un, protams, jā: visi cilvēki, kuri šobrīd stradā Lattelecomā, Air Balticā, LDz, utt, nav nekādā privātā sektorā strādājošie.
tm
t
Tie ir cipari par 2007. gada beigām. Drastiski jau nekas nav mainījies. Ar statistiku vispār ir pagrūti (šajā jomā), jo nav precīzi zināms cipars par cilvēkiem, kuri it kā ir šeit pieskaitīti, bet reāli jau sen dzīvo un strādā ārzemēs. Bet tendence no tā nemainās: Latvijā privātajā sektorā ir nodarbināti tikai 25-30% darbaspējīgo iedzīvotāju. Un, ja šī valsts vēlas izdzīvot, tad tā tas turpināties nevar!
Piespiedu mīlestība
P
Kretīniskais totalitārisms
jautājums
j
Jūs par tiem cipariem esat pārliecināts ? Pēc statistikas datiem mums ir 1,2 milj. darba spējīgajā vecumā, pēc VID datiem ir pie 900 tūkst. reģistrētie iedz.ienāk.nod.maksātāji. Un 200 tūkst+600 tūkst.=800 tūkst ! + Vēl 150 tūkst.oficiālo bezdarbnieku+vismaz 50 tūkst. neoficālo+ vismaz 150 tūkst.ārzemēs strādājošo ... Kopā =1, 15 milj Vai tad privātajā sektorā tiešām tikai pie 100 tūkst strādā ? Cik mums tikai pārdevēju Maximās ir ?
kraa
k
aaarpraaac - un to sauc par algu SARUKUMU! taa ir njirgaashanaas par cilveekiem! es zinu, ka VSAA mazajiem "melnajiem" straadniekiem uz rokas sanaak ap 180 tagad - vinji taadus videejos 461 latu nav redzeejushi i ne labajos laikos!!!! tad padomaajiet, KAAADAS ir taas algas, no kuraam shitaadi videejie skaitlji sanaak! nost visiem ministirju diennaszaljiem algas, kas lielaakas par 300. fui, pretiigi pilniigi!
analīzes un skaidrības
a
tiek apzināti jaukti termini, skaitļi nav izvērsti, līdz ar to - nesalīdzināmi. Kārtējā Tukšā ziņa. labs piemērs - vakar parādījās ziņa, ka SVF apkalpošanai noņemti 15 mio. Ko tas izsaka? Neko. Cik BIJA, CIK VĒL PALIKA NENOŅEMTI? 100? 200? 1? 1. vai valsts sektorā strādājošie = sabiedriskā sektorā strādājošie? kas katrā grupā ietilpst un cik to ir? 2. vai valsts sektorā ietilpst visi no budžeta apmaksātie - arī skolotāji, mediķi, poliči? 3. Ja tā, tad mērķis NEBIJA samazināt valsts sektorā strādājošo , bet gan VALSTS PĀRVALDĒ strādājošo skaitu. 4. Cik konkrēti strādā valsts pārvaldē? Ar izvērsumu a) pa ministrijām + to pakļautības iestādēm un b) pa amatiem - vadošie , strādājošie, tehniskie 5. Kādas ir katras grupas slēptās piemaksas pie algas - kompensācijas, auto, degviela, telefoni, reprezentācijas, kancelejas izdevumi. Tikai tad mēs redzēsim, cik liekēžu ir valsts pārvaldes centrālajā aparātā, cik pakļautības iestādēs, cik ir vidējā līmenī - ierēdņi, referenti, cik tehniķu - šoferi, apkopējas, IT. Jāsamazina nevis valsts sektorā strādājošo skolotāju skaits, bet valsts pārvaldē un pakļautības iestādēs strādājošo augstāk apmakstāto darbinieku skaits, tehniķu - šoferu, administratoru skaits. Tāpat pilnīgi jālikvidē visi autoparki un līzinga mašīnu simti, visa veida kompensācijas un pabalsti VALSTS PĀRVALDĒ, nevis sabiedriskajā sektorā.
Anita
A
Neticu rakstītam.Ja,Sudraba to apliecinās,tad tik ticēšu.Mālē tautai acis ciet ar reklāmām televizorā un avīzēs.Sajūta,ka valda cenzūra presei un televīzijai???!!!Neticu valdībai................
tm
t
Pat pensionārus neskaitu. Te ir runa par cilvēkiem tiešām darba spējīgā vecumā.
ōmiš
ō
Un vēl ir ap 200 000 pensionāru un bērni, kas nestrādā.... Un visi bļauj, ka viņiem pienākas., citādi nevar pastrādāt. Lai taisa privātpraksi un uz priekšu!
tm
t
Tur nav pat nekā bēdīga, tie cipari ir vienkārši drausmīgi! Piemēram, viena 50-gadīga kaza vienā konkrētā ministrijā joprojām dēļ bosu līdzjūtības pārnēsā papīrus no telpas uz telpu par 800 LVL mēnesī! Tas ir normāli? Tajā vietā, lai atvērtu savu biznesu, kaut ko rosītos un darītu? Un tādu cilvēku ir teju tūkstošiem!
Insider
I
Šie algu samazinājumi/atlaistie darbinieki tiek atspoguļoti uz resoriem. Tas nozīmē, ka VID, policijā u.tml. samazina algas uz 200 latiem, bet ministrijās vecie āži saņem 20-30k gadā. Kā teikt, galvenais lai statistika uz resoru izskatās labi. Ja skatās uz ministrijām, tie cipari nemaz nav tik bēdīgi :)
mtjā
m
Svarīgie slamsti- kafijas strēbēji, mākslīgi izveidotajās darbavietās. Par ko tur tādas algas(900)?? Nav brīnums, ka valstī trūkst līdzekļu kārtīga darba darītājiem.
haha
h
vislielākais atalgojums ir apgriezti proporcionāls izdarītajam, attīstības nav, zemkopība agonee..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Žurnālistes Annas Novickas raksts "Riskants darba devējs" lasāms laikrakstā "Diena"!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas