Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vējonis: reģionu uzņēmējiem jābūt līdzvērtīgiem, piedaloties iepirkumu konkursos

Reģionu uzņēmējiem ir jābūt līdzvērtīgas iespējas valsts un pašvaldību iestāžu izsludinātajos iepirkumu konkursos, šādu priekšlikumu likumprojektam „Grozījumi Publisko iepirkumu likumā” Saeimā iesniedzis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Maija Pētermane portālam Diena.lv skaidroja, ka patlaban spēkā esošās Publisko iepirkumu likuma normas rada nevienlīdzīgus konkurences noteikumus, jo viens no atlases kritērijiem pretendentiem ir uzņēmuma darbinieku atalgojums, kam jābūt vismaz 70% no vidējā algas līmeņa attiecīgajā nozarē valstī. R.Vējonis uzskata, ka šī norma samazina vietējo uzņēmēju iespējas saņemt pasūtījumus, jo atalgojuma līmenis starp reģioniem būtiski atšķiras.

Piemēram, Kurzemes reģionā pārtikas produktu ražošanas nozarē, Latgalē dzērienu ražošanas, viesu izmitināšanas, bet Zemgalē transporta un uzglabāšanas nozarē pagājušā gada pirmajā ceturksnī strādājošo vidējā darba samaksa bija mazāka par 70% no algas attiecīgajā nozarē valstī kopumā, konstatējusi VARAM.

„Vietējās ekonomikas stimulēšanai ir būtiski dot iespēju dažādu darbu veikšanu un preču piegādi uzticēt vietējiem uzņēmējiem, jo tas veicinās vietējo iedzīvotāju nodarbinātību, mazinās vajadzību pēc sociālajiem pabalstiem un kopumā palīdzēs veicināt reģionu attīstību,” norādīja ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas