Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vilnītis: gribu zināt, kāds ir mans pārkāpums

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Normunds Vilnītis neuzskata, ka izskanējusī informācija par viņa sievas uzņēmuma saistībām met ēnu uz biroju. Viņš arī pauž viedokli, ka ģimenes parādsaistības ir saprātīgas.

Intervijā Latvijas Radio otrdien nespēju izskaidrot sievas uzņēmuma parādsaistības viņš skaidroja ar to, ka ir solījis nejaukties politiskajos procesos un uzņēmējdarbībā, tāpēc arī nevarot pateikt, ar ko nodarbojas sievas bizness. "Nevajag uzskatīt, ka es meloju," teica N.Vilnītis.

N.Vilnīša rīcībā neesot informācijas, ka kāds viņu "gribētu dabūt projām" no KNAB vadītāja krēsla, taču viņam šķietot mazliet neizprotami, ka tiek runāts par kaut kādu komisiju izveidi. Komisijas izveidošanu viņš atbalstot vien tad, ja premjers KNAB vadītāja rīcībā saskata kādus pārkāpumus. "Ja komisija tiek veidota, gribu zināt, kāds ir mans pārkāpums," teica biroja vadītājs.

Kā vēstīts, pirmdien premjers Valdis Dombrovskis (JL) pats atturējās komentēt N.Vilnīša parādsaistības, jo tās vērtēšot komisija, kurai jāizskata visa KNAB vadītāja līdzšinējā darbība.

Kamēr nav konstatēti pārkāpumi viņa darbā, KNAB vadītājs atturējās atbildēt uz jautājumu par atkāpšanos, par ko izteikušies atsevišķi Saeimas deputāti. N.Vilnītis arī piebilda, ka "ne Vilnītis vienīgais, kuram ir parādi vai saistības". Tādā gadījumā valstī būtu jānosaka ar likumu, cik lielā mērā jābūt saistībām, lai varētu ieņemt vienu vai otru amatu vai arī varētu būt deputāts, bilda KNAB vadītājs.

Viņaprāt, izskanējusī informācija nemet ēnu uz biroju. Birojam ir jāattīstās, jāuzņem kapacitāte, jābūt daudz sistēmiskākai pieejai, klāstīja N.Vinītis un pauda viedokli, ka nevajadzētu taisīt lielu, uzpūstu skandālu. Viņš pats to neredzot. KNAB vadītājs domā, ka "šīm lietām" tuvākajā laikā ir jāsakārtojas un birojam ir jāstrādā.

"Gads ir pagājis, tagad pēc gada parādās kaut kādi man nesaprotami jautājumi, kas tiek cilāti publiskajā telpā," par izskanējušo informāciju teica N.Vilnītis. Viņš saprotot, ka sabiedrībai ir jāzina, kādas "lielos vilcienos" ir viņa un viņa ģimenes finansiālās saistības, taču viņš uzsvēra, ka ģimenei miljonu parādu nav. KNAB vadītājs aicināja nodalīt savas, savas ģimenes un sievas uzņēmuma parādus.

Viņš apstiprināja, ka uzņēmums, par kura lielajām parādsaistībām izskanēja informācija, pieder sievai un tam ir pieteikts tiesiskās aizsardzības process, taču, pēc viņa domām, tiesas vērtējums šajā lietā apliecina, ka uzņēmuma aktīvi pārsniedz saistības.

Pēdējās dienās notikušo viņš saista ar biroja iekšējo darbu, ar atsevišķu darbinieku neapmierinātību ar viņa prasībām. Pēc viņa stāstītā, prasība bijusi tikai viena - attiekties pret savu darbu ar vislielāko godaprātu un nemeklēt simts un vienu iemeslu, lai to nedarītu. N.Vilnītis pauda pārliecību, ka neviens žurālists un darbinieks nevarētu pateikt, ka no viņa puses būtu mēģinājumi ietekmēt kādas lietas.

Tomēr KNAB vadītājs norādīja, ka viņam nav konflikta ar biroja darbinieci Diānu Kurpnieci, pret kuru viņš ir ierosinājis trīs disciplinārlietas. Viņš teica, ka neko viņai nepārmetot. Taču tai pat laikā intervijā N.Vilnītis teica, ka mēdz gadīties līdzīgi kā ģimenē, ka cilvēki nevar rast kopīgu valodu, un atzina, ka nekad nevar izslēgt šķiršanos.

Vaicāts, vai piekrīt izskanējušajam viedoklim, ka KNAB ar viņa stāšanos amatā kļuvis klusāks, N.Vilnītis uzsvēra, ka ikvienam vadītājam ir savs stils, kā sarunājas ar masu medijiem, kā komunicē. Viņš gan atzina, ka arī viņu pašu neapmierina lietu skaits. Tāpat, viņaprāt, pēc iespējas vairāk būtu jāstrādā ar sarežģītākām lietām. Patlaban tas nenotiekot gan finansējuma trūkuma dēļ, gan arī esot jāsakārto organizatoriski jautājumi. Kā atzina N.Vilnītis, tas, ka tie nav sakārtoti, ir gan viņa, gan iepriekšējo vadītāju, gan viņa vietnieku vaina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas