Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

VM atradusi naudu bērniem ar retajām slimībām, vēl jālemj valdībai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Māra
M
Cik labi, ka ir atraduši līdzekļus! Turu īkšķi, lai arī piešķirtu. Un netikai pusgadam, bet turpmākajai dzīvei.
Ieva
I
Turklāt jau tagad pieņem lēmumus, jo, tā kā naudas visiem nepietiek, vispirms ārstējas smagie, nu kuriem ļoti, ļoti daudzi ir grēkojuši pret veselību, savukārt pārējiem paliek atliekas....Tāpat ļoti interesanta ir to slimību izvēle, kurām apmaksā visu- piemēram, vismaz pirms pāris gadiem bija tā, ka prostatas vēža ārstēšanai saņem praktiski visu nepieciešamo, bet krūts vēža- druskas....Kā tu to sauksi, ja ne par VOVAA lēmumu?
Ieva
I
NE PAR TO BIJA RUNA! Jo jāarstē grēkotājus ir, kaut vai tāpēc, lai nenonāk reanimācijā.... . TAČU GALVENAIS IR TAS, KA PIE MUMS NEZ KĀPĒC SKAITĀS NORMĀLI GRĒKOT PRET PAŠA ĶERMENI. Tos, kas paši pie visa ir vainīgi, žēlo: nabadziņš, nedod viņam normālu darbu/ aizbēga ļaunā (sieva) vīrs/ valdība slikta utt. -tāpēc viņš dzer, rij, smēķē....Taču piedzimt slimam ir slikti!
beibe
b
kas būtu tā institūcija, kas varētu pieņēm lēmumu, kas tieši ir izraisījis vēzi... (tātad vai vērts to cilvēku ārstēt, vai lai šitas palaidnieks mirsts nost)? starp citu daudzas slimības izraisa stress and negatīva dzīves uztvere..... tev Ieva par to derētu padomāt...
es
e
Esmu vienkārši šokēta par to, kādā Latvijā dzīvojam. Un ne jau valdība ir pie vainas. Cilvēki. Tik pretīgu kā "gaišās nākotnes" un dažu labu citu komentētāju rakstīto sen nav nācies lasīt. Dievs it kā neeatriebjoties, bet dažreiz prasās, lai atriebtos gan. Pareizi te kāds minēja, šos bērnus jau sen varēja glābt, tikai nevajaga valsts iestādēs nesamērīgas prēmijas maksāt. Vai kaut vai pietiktu ar dažu valžu un padomju likvidāciju. Un tas glābtu bērnu dzīvību un veselību. Turklāt, tās zāles lielākoties ir jaunas, pēc gadiem 5 varbūt vispār smiekla naudu maksās un šiem bērniem būs iespēja tālāk pašiem, pelnot naudu un maksājot valstij nodokļus, atļauties savai dzīvošanai nepieciešamās zāles. Un preizi ir - tie kas iestājas pret kaut ko vienu (nacionalitāti, seksuālo orientāciju, reliģiju utt.), beigās ir gatavi arī slimus bērnus nogalināt. Šādiem cilvēkiem nav robežu.
Ieva
I
Vēl viens piemērs no sērijas: vai dabiski? Ir tāda slimība: sirpjveida šūnu anēmija, kad cilvēkam veidojas sirpjveida eritrocīti, kas iesprūst kapilāros ar visām no tā izrietošajām sekām. Vēl pavisam nesen šādi slimnieki nomira nesasnieguši 40 gadu vecumu. Taču izrādījās, ka vairums (jo cilvēki ceļo) sirpjveida šūnu anēmijas slimnieku mīt vietās, kur ir ļoti izplatīta malārija. Un, atšķirībā no tiem, kuriem visi eritrocīti ir normāli, ar malāriju neslimo.....TĀ KĀ VĒL IR JAUTĀJUMS, KAS TAD IR DABISKI!
Ieva
I
Starp citu, kā tu zini, ka ļaujot nomirt šiem bērniem tiks nodrošināta dabiskā atlase? Piemēram, cilvēks kā tāds savā ziņā ir visnodaļ nedabisks radījums, par ko, piemēram, liecina tik ļoti izplatītās mugurkaula slimības: staigāt uz divām kājām ir nedabiski!
nakotne baltaa
n
ne tu, ne Tavi beerni veel nezina, vai jums pashiem nav taadas saslimshanas, Dievs nedod. Kuriem veel cilveekiem nevajadzeetu dziivot, Tavupraat, iznjemot shos beernus>?
Ieva
I
Īsi par iedzimtību: Pirmkārt iedzimtās slimības ne vienmēr tiek pārmantotas. Mūsu ģenētiskais materiāls ir ļoti garš- katrs gēns sastāv no simtiem nukleotīdu, tāpēc kļūdas ir pavisam reālas. Otrkārt absolūto vairumu iedzimto slimību nosaka RECESĪVS GĒNS, tātad abi vecāki ir nēsātāji un parasti par to neko nenojauš. Taču problēmas ir arī ar tām slimībām, ko nosaka dominantais gēns- tās visbiežāk ir onkoloģiskās slimības un, pat ja tās pilnībā izpaužas vecākiem, tad ārsti ne vienmēr iedomājas meklēt kādu ģenētisku izskaidrojumu, turklāt to vispār ir sākuši darīt relatīvi nesen, un tādu laboratoriju, kur var noteikt visu, ir tikai dažas visā pasaulē. Turklāt testi ir dārgi, tāpēc vispirms ir jābūt konkrētai klīniskajai ainai!
gaišā nakotne
g
Redzi -starpība ir tada, ka es sevi un savus bērnus uzturu pati un no tevis un valsts NEKO neesmu saņēmusi. Dažreiz mums pavisam maz naudas pietrūkst, lai mēs varētu būt vēl veselāki un tāpēc darbaspējīgaki, bet tam valstij NAV naudas. Liekas arī tu man neko nedosi. Tad neprasiet no manis ,lai es maksātu par tiem, kuri cīnās pret dabīgo atlasi . Dabu nepiekrāpsi ar jūtelīgām runām.
Ieva
I
Muļķības. Pati slimoju ar reto slimību, kas tā īsti sāka izpausties ap 30 gadu vecumu. Ir arī tādas. Turklāt, spriežot pēc tā, ka vecāki un māsas ir veseli, mana slimība ir absolūti nejaušas spontānas mutācijas rezultāts.
gaišā nakotne
g
Manuprāt daudziem cilvēkiem vajadzētu apvaldīt savu "kāri pēc bērniem" par jeb kuru riska cenu, neskatoties uz slikto anamnēzi. Ļoti maz ir nejaušu slimu bērnu. Mūsdienu medicīna spēj noteikt, kad iespējami slimi bērni un neļpieļaut to vairošanu. Bet nē-- redz cilvēktiesības esot ļaut tādām "bērnu kārajām" dzemdēt!
naktone baltaa
n
ja neko nesaproti no geneetiskaam saslimshanaam, kas ir aarkaartiigi retas, jaasastopas diviem vecaakiem no desmitiem vai simtiem tuukstosiem, tad labaak nemaz nedzesee te muti. taa jau ir, tie, kas ir neiecietiigi pret kaadu aadas kraasu, nacionalitaati, seksualitaati vai da jebko citu, buus arii neiecietiigi pret beerniem, kuriem ir shaada drausmiiga nelaime. bail iedomaaties, kaads buus gaishaas naakotnes genofonds, un ar kaadiem uzskatiem, shaadi maaciiti beerni, naaks pasaulee.
gaišā nakotne
g
Vēl tik papriecājieties, ka šie bērniņi izaugs un varēs radīt saviem vecākiem mazbērniņus. Kāda "laime" un perspektīve sabiedrībai turpināt kursu uz ar vien lieelaku genofonda deģenerāciju. Pasaule ir pārapdzīvota unpēdējais laiks domāt par kvalitāti .
Ieva
I
Ir, piemēram, tādi pirmā tipa diabētiķi, kuriem nav un nebūs insulīna. Tādi nu viņi piedzima. Taču viņi lieto mākslīgi iegūto un daudzi var kalpot par piemēru nosacīti veselajiem, kā vajag izturēties pret savu ķermeni, lai spētu nodzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Jā, protams, insulīns tagad ir krietni lētāks par dārgajām zālēm, taču cilvēku, kas slimo ar retajām slimībām Eiropā varētu būt 6-8%, turklāt ne visi tiek atklāti un ne tuvu visiem ir vajadzīgas dārgās zāles! Un tagad ņemam tos ļautiņus, kas nespēj apvaldīt savu kāri pēc ēdiena, smēķiem un alkohola: cik viņu ir? Pareizi, daudz, daudz vairāk. Turklāt viņi savu likteni, ko paši ir izvēlējušies vēl var ietekmēt, var mainīties. Taču nemainās, jo zina, ka ārstēs tik un tā. Un arī valstij nav nekādu problēmu saprast, ka viņu, jā, ir jāārstē laicīgi, lai nenonāktu reanimācijā un neiztērētu vēl vairāk naudas.....Nu, jā, viņu ir daudz....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas