Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Īpašuma departamenta direktora amatam virza Kavacu

Rīgas pašvaldības īpašumu galvenā pārvaldītāja amatam konkursa komisija virzīs pašreizējo pašvaldības finanšu departamenta direktoru Kārli Kavacu. Pirmdien atbalstu viņam izteica teju visa komisija, kurā pārstāvēta kā koalīcija, tā opozīcija. Atturējās tikai deputāts Valdis Liepiņš (JL), kuru neapmierināja K.

Kavaca atbildes. Par K.Kavaca iecelšanu amatā domes deputāti balsos 8.jūlijā.Viņa uzvara konkursā uz vakanto īpašuma departamenta direktora vietu nebija pārsteigums — jau iepriekš partijas norādīja uz viņa atpazīstamību pašvaldībā un paveikto departamentā. Pie tā visa Andris Ameriks (LPP/_LC_) - pilsētas Īpašumu un privatizācijas lietu komitejas vadītājs un konkursa komisijas priekšsēdētāja vietnieks - izceļ K.Kavaca zināšanas finanšu sfērā, kas nākotnē būšot noderīgas, īpašumu departamentam pievēršoties publiskās un privātās partnerības projektiem. Kā pārējo kandidātu trūkumu A.Ameriks min nepilnīgos darba plānus. Piemēram, divi Valsts zemes dienesta kandidāti — Jānis Kukainis un Daiga Dambīte — pārlieku koncentrējās uz kadastra likuma prasību izpildi. Taču pēc deputāta teiktā būtiski, lai īpašuma departaments arī veidotu vienu nekustamo īpašumu apsaimniekošanas stratēģiju, pabeigtu īpašumu uzskaiti un paaugstinātu īpašumu vērtību. "Šie momenti" bija K.Kavacam, bet citiem nē, norāda A.Ameriks.K.Kavaca plāns balstās uz domes revidentu atzinumā minētajiem ieteikumiem, saka pats K.Kavacs, piebilstot, ka darāmā būs daudz. "Man ir izdevies radīt pilnīgi caurspīdīgu finanšu sistēmu, tādēļ varētu izdoties arī otru lielāko pozīciju [īpašuma departamentu] izpētīt un sakārtot pārskatāmā bildē ," saka K.Kavacs. "Tas ar arguments, ka viņš ilgi ir Rīgas domē un varēs darboties, tas mani nepārliecināja," savu atturēšanos balsojumā komentē V.Liepiņš. Viņaprāt K.Kavaca atbildes intervijā bija pārāk virspusējas, turklāt viņš neko nezināja par korupcijas skandālu departamentā 2005.gadā, kad KNAB aizturēja tā darbinieku Jāni Plotnieku par 12 600 latu kukuļa pieņemšanu saistībā ar nekustamo īpašumu atsavināšanu un privatizāciju. "Mani nepārliecināja arī viņa darbības stils, ko uzzināju no citiem, ka viņam patīk vairāk strādāt aizmugurē, nevis priekšplānā," saka V.Liepiņš.

V.Liepiņu pārsteidzis, ka K.Kavacam komisijas locekļi uzdevuši maz jautājumus. "Tāpēc man likās, ka rezultāts bija jau sarunāts," piebilst V.Liepiņš. Diena jau rakstīja, ka atsevišķi domnieki, tajā skaitā no koalīcijas, "Kavaca rokādi" nodēvēja par aizdomīgu, pieļaujot, ka notiek tirgošanās ar amatiem un viņa vietu varētu ieņemt tēvzemietis, AS Rīgas siltums padomes priekšsēdētājs Emīls Jakrins. Mērs Jānis Birks (TB/LNNK) šo informāciju gan noliedza.

Līdz šim ekonomists K.Kavacs sešus gadus vadījis domes finanšu departamentu. Amatā viņu iecēla mērs Gundars Bojārs (toreiz — LSDSP, tagad — LPP/LC). Paralēli darbam domē K.Kavacs nodarbojies ar uzņēmējdarbību. Līdz pagājušā gada maijam divus gadus viņam piederēja 66,67% akciju SIA Mažaparka nams, kas attīstīja daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Mežaparkā Visbijas prospektā 45. Šo K.Kavacam piederošo zemes gabalu, viņš 2006.gada nogalē pārdeva par 1,6 miljoniem latu, liecina Valsts zemesgrāmatas dati. Pašlaik K.Kavacs ir 20% kapitāldaļu īpašnieks SIA Konsultāciju birojs.

Diena jau rakstīja, ka Īpašuma departamenta vadītāja amats atbrīvojās, kad aprīļa sākumā direktors Oļegs Burovs pār kuru krita aizdomu ēna par interešu konfliktu paziņoja, ka aiziet no amata politiskā spiediena un atsevišķos masu medijos organizētās "nomelnojošās kampaņas" dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas