Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pēc gada Rīgā varētu izveidot pasaulē pirmo Sporta slavas parku

Iespējams, jau nākamā gada vasarā Rīgas domes Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas teritorijā atradīsies pasaulē vienīgais Sporta slavas parks, kurā katrs Latvijas olimpietis un sportists varēs iestādīt savu koku. Saskaņā ar Latvijas olimpiskās komitejas, Latvijas olimpiešu kluba un projekta Pēdas ieceri tas kalpos par mūžīgu pieminekli Latvijas sporta varoņiem.

Ideja par šādu parku radās Latvijas Olimpiešu kluba prezidentei Inesei Jaunzemei pirms četriem gadiem. "Latvijā ir 250 olimpieši un vēl ļoti daudzi sportisti, katrs no tiem parkā varētu iestādīt savu koku. Tā ir gan zaļās pārliecības popularizēšana, gan sportistu godināšana. Rīdzinieki varēs lepoties ar to, jo nekur citur pasaulē tāda parka vēl nav. Iespējams, ka tajā tiks izveidotas kādas sportiskas aktivitātes, lai apmeklētāji varētu gan atpūsties, gan pasportot," Dienai stāsta viena no projekta dalībniecēm, Pēdas vadītāja Vita Jaunzeme.

Pirms diviem gadiem projekta dalībniekiem izdevās vienoties ar Rīgas domi par iespēju izveidot to pie Olimpiskā sporta centra, taču pašvaldības atvēlētā teritorija izrādījās par mazu. Pagāja vēl divi gadi, un interesi par šo ieceri izrādīja Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija — izpilddirektora vietnieks Normunds Červinskis sola atrast piemērotu vietu parka iekārtošanai. Tas, pēc izpilddirekcijas teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas pārvaldes vecākā referenta Māra Zviedra teiktā, varētu notikt līdz nākamā gada vasarai. Kā viena no iespējām tiek izskatīta Pakalniešu ielas apkaime Ķīšezera virzienā. "Taču tā kā pilsētas attīstības plānā šajā vietā pēc pieciem gadiem paredzēts uzbūvēt ielu, mēs to gribam saskaņot ar attīstības un vides departamentiem," piebilst M.Zviedrs.

Vides komitejas vadītājs Dainis Īvāns (LSDSP), vides departamenta vadītājs Askolds Kļaviņš (LZS) un pašvaldības aģentūras Rīgas dārzi un parki vadītājs Agnis Kalnkaziņš (TP) ideju iekārtot šādu parku vērtē pozitīvi un ir pārliecināti, ka tagad gan izdosies atrast tam piemērotu vietu. "Apstādījumu koncepcijā ir paredzēti jauni parki, viens no tiem varētu būt veltīts sportistiem," pieļauj D.Īvāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas