Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sniega aizvešana no Rīgas centra izmaksā teju 70 tūkstošus

Ja no Rīgas izvesto sniegu vajadzētu saspiest visietilpīgākajos atkritumu konteineros, kuru garums ir astoņarpus metru, bet augstums un platums divarpus metru, tādi būtu nepieciešami 270 gabali. Laikraksts Diena aprēķinājis, ka sniega aizvešana pašvaldībai prasījusi vismaz 67 964 latus, nerēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Satiksmes departaments sola februāra sākumā apkopot datus par ielu un tiltu uzturēšanas izmaksām janvārī, taču tā pārstāve Ieva Prauliņa atklāj, ka viena kubikmetra sniega izvešanas cena svārstās no 6,33 līdz 6,75 latiem bez PVN atkarībā no konkrētā ielu uzturētāja. Summā ietilpst visas izmaksas - sākot ar auto evakuāciju, beidzot ar tā dēvētās sniega atbērtnes uzturēšanu. Stipro nokrišņu dēļ sniegu prom uz speciālām izgāztuvēm pilsētas nomalēs šoziem nācās vest daudzviet Rīgā - no sabiedriskā transporta pieturvietām, Vecrīgas, tiltiem un ielām. Departamenta informācija liecināja, ka līdz pagājušās nedēļas vidum kopš gada sākuma aizvesti aptuveni 10 788 kubikmetri.

«Sniega izvešana ir dārgs prieks, taču īsti smuki nav, ka pieturas ir ar kalniem,» saka centra ielu uzturētāja Pilsētas Eko serviss inženieris Jānis Stafeckis. Viņš gan uzsver, ka apsaimniekotājiem no šī darba nekāda peļņa neatlec un ar esošo tarifu «viss iziet pa nullītēm». J.Stafeckis stāsta, ka, neraugoties uz to, pilsētas centrā vairākas brigādes strādā jau septiņas naktis.

I.Prauliņa skaidro, ka departaments liek izvest to sniegu, kur tā vaļņi traucē satiksmei. Katru vietu pirms un pēc pārbauda departamenta būvinženieri, un viņi arī pārbauda izvestā sniega daudzuma aprēķinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas