Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Aptauja: 43% iedzīvotāju varas gaiteņos labprāt redzētu pārliecinātus kristiešus

42,5% iedzīvotāju Latvijā varas gaiteņos labprāt redzētu pārliecinātus kristiešus, secināts pētījumu aģentūras SKDS veiktajā aptaujā.

Atbildot uz jautājumu, vai Latvijā būtu labāk, ja parlamentā un valdībā būtu vairāk pārstāvēti cilvēki ar stingru kristīgo pārliecību, 30,6% respondentu šim apgalvojumam drīzāk piekrituši, savukārt vēl 11,9% aptaujāto tam piekrituši pilnībā. Salīdzinot ar pagājušo gadu, kopumā to iedzīvotāju īpatsvars, kas varas gaiteņos labprāt redzētu pārliecinātus kristiešus, pieaudzis par 1,6 procentpunktiem.

Pretēju nostāju pauž 38,8% iedzīvotāju. 20,7% aptaujāto norādīja, ka drīzāk nepiekrīt tam, ka Latvijā būtu labāk, ja parlamentā un valdībā būtu vairāk pārstāvēti cilvēki ar stingru kristīgo pārliecību, savukārt vēl 18,1% tam nepiekrita pilnībā. Šādi domājošu cilvēku īpatsvars gada laikā sarucis par 1,1 procentpunktu.

Taču gandrīz piektdaļai (18,6%) iedzīvotāju šajā jautājumā nav konkrēta viedokļa.

Top komentāri

Caune
C
Ka vispar sadas idiotiskas aptajujas var Latvija veikt, ja, par laimi, Latvija religija- baznica ir atdalit no valsts, kas ir normalu civilizetu cilveku glabins. Iedomajaties tikai, ja Latvija baznica nebut atdalita no Latvijas valsts, kas notiktu ja idioti, religiozie fanatiki- super zagli, intriganti, meli Lesinskis- slesere, Kastens, Smits, Jakabsons.....varetu cilvekus paverdzinat religiskajas dogmas, melu jura, un iespejams ar asins jura, ka tas notika, pavisam nesen, Irija, kur baznicai bija lielaka var aka laicigai politiskajai iekartai, tas sausmas kadas Irija notika pavisam nesen 30, 40 gadus atpakal.
dogma
d
Ļedajevu par prezidentu! Tik pārliecināts kristietis...
Pravietisnejaukais
P
Iedzīvotāju vēlme ir saprotama, jo viņi intuitīvi jūt, ka "pārliecināts kristietis" nezags, zinādams, ka Dievs visu redz. Problēma ir tajā, ka "pārliecināto kristiešu" ir pulka mazāk, nekā iedzīvotāji uzskata. "varas gaiteņiem" vienkārši nepietiks. Bet doma nav slikta. Lai Dievs jūs visus svētī un pasargā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē