Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Čigāne: Imigrācijas krīzi risinot ar sienas uzcelšanu, Eiropa nokļūs starpkaru periodam līdzīgā stāvoklī

Imigrācijas krīzi risinot ar sienas uzcelšanu sev apkārt, Eiropā drīz vien sāks dominēt rūgts aizvainojums un līdzīga veida noskaņojums, liekot mūsu pasaules daļai nokļūt līdzīgā stāvoklī, kāds bija starp abiem pasaules kariem, šodien ikgadējās ārpolitiskajās debatēs norādīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (Vienotība).

Viņa atgādināja, ka no vēstures zināms, ar ko beidzās šis periods. Taču imigrācijas krīze ir jāvērtē kā izaicinājums, ar kuru Eiropa var tikt galā, akcentēja politiķe.

Kā ziņots, Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē apliecināja Latvijas starptautisko spēju vadīt Eiropas dienaskārtību un rast maksimāli labāko kopsaucēju starp 28 dalībvalstīm, Saeimas ikgadējās ārpolitikas debatēs norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Ministrs savā uzrunā klātesošajiem deputātiem atzina, ka Latvijā ir ierasts ikvienu notikumu un parādību vērtēt kritiski, neticīgi un lielākoties pret jebko izturēties skeptiski. "Taču ar pilnu pārliecību varu apgalvot, ka vārdu salikums "Latvijas prezidentūra", kas bija dzirdams teju katrā Latvijas mājā, un mūsu kopīgais darbs starptautiski 2015.gadā ir augstu novērtēts," sprieda ministrs, norādot, ka 2015.gads bija pirmais ES tematisko gadu vēsturē, kad visas 28 dalībvalstis pievērsa iedzīvotāju uzmanību ārpolitikai - attīstības sadarbībai.

Rinkēvičs arī uzsvēra, ka Latvijas valsts līdzšinējā vēsture māca, ka mēs nedrīkstam palikt vieni. "Un mēs neesam vieni," viņš pauda, norādot, ka jau vairāk nekā pirms divdesmit gadiem ir bijis tālredzīgs un pareizs lēmums Latvijai integrēties Eiroatlantiskajā telpā un kļūt par pilnvērtīgu ES un NATO dalībvalsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē