Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Čigāne: Latvija patvēruma meklētājus integrēs, balstoties uz ārvalstu pieredzi

Latvija patvēruma meklētāji tiks integrēti, balstoties uz ārvalstu pieredzi un sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām (NVO), norāda Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (Vienotība).

"Arī ārvalstu kolēģi un eksperti ir uzsvēruši, ka patvēruma meklētāju integrācija ir jābalsta valodas mācīšanā, darbā un kultūras apguvē. Ir gandarījums, ka Latvija ies tieši šādu ceļu un gatavību iesaistīties paudušas mūsu valsts NVO," par Čigānes teikto šodien notikušajā komisijas sēdē aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Deputāti šodien diskutēja par indikatīvo rīcības plānu personu, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, pārvietošanai un uzņemšanai Latvijā. Paredzēts, ka šo plānu otrdien, 20.oktobrī, skatīs Ministru kabinets.

Īpašu uzmanību deputāti komisijas sēdē pievērsa patvēruma meklētāju integrācijai. Latvija patvēruma meklētāju uzņemšanai izmantos pašreizējo iestāžu kapacitāti un neveidos jaunas, deputātiem sacīja Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāvis, informējot par rīcības plānā paredzēto. Tāpat viņš informēja, ka integrācijā tiks iesaistīti mentori, kuri patvēruma meklētājiem palīdzēs dažādos jautājumos, tostarp posmā pēc statusa piešķiršanas, piemēram, Nodarbinātības valsts aģentūrā meklējot darba iespējas.

Sēdē Finanšu ministrijas pārstāvis informēja komisiju par paredzamajām izmaksām patvēruma meklētāju uzņemšanai. Patlaban plānots, ka 2016.gadā tās sasniegs 9,7 miljonus eiro, tostarp četrus miljonus eiro plānots finansēt no Eiropas Savienības (ES) fondiem, 2,6 miljonus eiro - no ministriju pamatbudžeta, bet pārējo - no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Savukārt 2017.gadā izmaksas patvēruma meklētāju uzņemšanai sasniegs 6,3 miljonus eiro, no kuriem 2,6 miljoni tiks finansēti no ES līdzekļiem, trīs miljoni eiro - no ministriju pamatbudžeta un pārējais - no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Komisijas sēdē piedalījās arī citu par integrāciju atbildīgo nozaru ministriju - Labklājības ministrijas un Kultūras ministrijas - pārstāvji, kā arī pārstāvji no NVO. Latvijas Pilsoniskās alianses pārstāve sēdē pauda NVO pārstāvju gatavību iesaistīties patvēruma meklētāju uzņemšanā Latvijā un aicināja valsts iestādes iesaistīt NVO šajā procesā.

Top komentāri

Dr.xy
D
Ciganes kundze,iespejams ,ka vienigais no ka Jums ir kaut kada sajega,ir lakatinu tirgosana.Tiesi to pasu var teikt par parejiem musulmanu integratoriem.Vai jums ir kaut mazaka saprasana cik maksa personas identifikacija,valodas macisana musulmanu analfabetiem,cik maksas medicinas pakalpojumi ( O.P. !) ? Vai Jums pat vel lidz sim nav aizgajis lidz smadzenem,ka no kopeja skaita vismaz 10% ir islamistu teroristi,un vismaz 10% mafijas locekli ? Par kadu arzemju pieredzi Jus muldat ?! Nekad Eiropa nav iepludinati miljoniem musulmani,kuri apdraud Eiropas Valstu un tautu eksistenci. Vai Jus gadijuma neesat redzejusi jau sagatavotas karatavas Vacijas un Eiropas nodevejai Mutter Theresa ?
Vaacijas pieredze:
V
muslimi NEINTEGRĒJAS!
K-K
K
... Tantin, atmosties un uzzini patiesibu: arvalstu pieredze ir, ka nevar integret sadus migrantus, kas parstav 90% jaunus vieninieku viriesu dzimuma tipus ar nezinamam interesem. bet var klut par vinu upuriem visados veidos .... nu ta, no pasaules patiesibas pieredzejusa ... !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē