Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Deputāts: Nav saprotama valsts maigā attieksme pret pedofiliem

Pedofiliem bez cietumsoda kā papildus drošības līdzeklis jāievieš ķīmiskā un ķirurģiskā kastrācija, uzskata 11. Saeimas deputāts un biedrības Brīvie demokrāti valdes loceklis Gunārs Rusiņš, portālu Diena.lv informēja Brīvo demokrātu pārstāve Ginta Šveicere.

"Man nav īsti saprotama mūsu valsts maigā attieksme pret pedofiliem. Šie cilvēki izcieš savu cietumsodu, kas turklāt bieži ir pārlieku maigs, un jau visai drīz ļauj viņiem atgriezties sabiedrībā un, iespējams, pastrādāt jaunus noziegumus," sašutis ir deputāts, atgādinot, ka Latvijā ir arī pedofili, kas ir sodīti vairākkārt.

Kā risinājumu cīņai pret to G.Rusiņš rosina pedofilu piespiedu ķīmisko kastrāciju, kas jau ir ieviesta vairākās citās pasaules valstīs. Savukārt, ja noziedznieks noziegumu pastrādātu atkārtoti, tad tiktu veikta ķirurģiskā kastrācija. "Vienīgās valstis Eiropā, kurās, neskatoties uz Eiropas Padomes norādījumiem, pieļauj ķirurģisko kastrāciju ir Čehija un Vācija. Es domāju, ka arī Latvijai šī ir tā reize kad nevajadzētu piekāpties Eiropas prasībām. Nevajag domāt tik daudz par noziedznieku "tiesībām", bet gan par mūsu bērnu drošību. Uzskatu, ka šāda veida soda mērs mazinātu pedofilu atkārtotus noziegumus," tā G. Rusiņš.

Ieviešot šādu papildus soda mēru, viņaprāt, ne tikai tiktu ierobežota pedofilisma izplatība, bet vienlaikus sabiedrībai būtu skaidrs, ka tik smagu noziegumu pastrādātāji netiks sodīti ar tādu pašu vai līdzīgu cietumsodu kā citi noziedznieki.

"Viņi ir drauds sabiedrībai," pārliecināts G. Rusiņš. Viņš iecerējis jau tuvākajā laikā rosināt nepieciešamās izmaiņas Krimināllikumā, lai šāds papildus soda mērs tiek piemērots noziedzniekiem, kas pastrādājuši dzimumnoziegumus pret mazgadīgām personām.

Ķīmiskā kastrācija jau tiek izmantota tādās Eiropas valstīs kā Dānija, Austrija, Lielbritānija, Francija un Somija, bet ar notiesātā piekrišanu. Polijā ķīmiskā kastrācija ir obligāta. Šāda norma tiek piemērota vairākos ASV štatos un Kanādā. Pavisam nesen tās ieviešana atbalstīta arī mūsu kaimiņvalstīs Igaunijā un Krievijā. Ķirurģiskā kastrācija kā soda mērs atļauts Čehijā un Vācijā.

Top komentāri

Ieva > tp @
I
Ne sū... nepalīdzēs, jo lēmumus nožēlo, turklāt ķīmisko kastrāciju ir elementāri novērst, jo netā var pasūtīt gan bloķētāju, gan testosteronu. Protams, pastāv iespēja, ka pārdozēsi un tiksi pie aknu audzējiem, bet tie jau ir sīkumi....
pederasts
p
nāves sods - pārāk maigs.... tad jau labāk mūža ieslodzījums pie nogribējušiem zekiem un protams jau rakstā minētā kastrēšana!
Ieva > @
I
Neaizmirsti, mērgli, ka 80-90 % pedofilu ir heteroseksuāli vīrieši! Tāpēc, ja tev pašam gribas ar mazām meitenēm, tad nav ko visu uz gejiem gāzt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē