Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kariņš: Eiropa ir nopirkusi sev laiku lietu sakārtošanai dienvidvalstīs

Eiropa pašlaik ir nopirkusi sev laiku, lai sakārtotu tās lietas, kas jāsakārto, konkrēti - Eiropas dienvidvalstīm ir jāievieš tādas reformas, kādas ziemeļos, īpaši Baltijas valstīs, jau ir ieviestas, runājot par situāciju eirozonā, par kuras grūtībām pēdējā mēneša laikā nedzirdam tik bieži kā iepriekš, _Rietumu Radio _sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (V).

"Eiropas bankas pašlaik ir saņēmušas ļoti lielu aizdevumu no Eiropas centrālās bankas, kas ļaus risināt bankām savas problēmas. Šis aizdevums, manuprāt, ļaus sakārtot to, kas ir jāsakārto," sacīja Kariņš.

Runājot par nesen lielāko Eiropas rūpju bērnu Grieķiju, Kariņš atzina: "Tiek uzskatīts, ka Grieķijas problēmas, ja nav vēl atrisinātas, tad ir atdalītas no plašākiem procesiem. Bankas, manuprāt, jau ir norakstījušas zaudējumos Grieķijai aizdoto naudu, un neviens, izņemot pašus grieķus, īpaši neraizējas par to, kas šajā valstī notiek vai nenotiek."

Kā uzskata EP deputāts, lielāka uzmanība pašlaik ir pievērsta Itālijai, kur jaunais premjers Mario Monti ir apņēmies ieviest vērienīgas reformas, līdzīgas tām, kādas jau ieviestas Latvijā. "Jautājums ir par to, vai viņš spēs pārliecināt pārējos itāļu politiķus un tautu viņam sekot," piebilda Kariņš.

Savukārt, runājot par Latvijas tautsaimniecības izaugsmi, kurā vērojamas pozitīvas tendences, Kariņš sacīja, ka tālākā izaugsme Latvijā lielā mērā ir atkarīga no produkcijas eksportētāju veiksmēm vai neveiksmēm, savukārt eksportētāji esot atkarīgi no saviem partneriem. "Mūsu partnervalstis lielā mērā ir mūsu kaimiņvalstis, un tur situācija tautsaimniecībā ir laba, tāpēc prognozēju, ka mūsu eksportētāji spēs turpināt izaugsmi un arī valsts kopumā piedzīvos izaugsmi," sacīja Kariņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē