Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kultūras ministre: Koncertzāle Gors veicinās dzīves kvalitāti Latgales reģionā

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende svētdien, 19.maijā, Vasarsvētkos, piedalīsies Latgales reģionālās koncertzāles Gors iesvētīšanā un pirmajā koncertā. "Kultūras pieejamība reģionos ir viens no dzīves kvalitātes rādītājiem. Esmu pārliecināta, ka līdz ar koncertzāles atklāšanu Rēzeknē cilvēku patriotisms un vēlme dzīvot un strādāt savā dzimtajā novadā tikai palielināsies," vērtē kultūras ministre.

Rēzekne ir pirmā pilsēta Latvijā, kurā šobrīd no pašiem pamatiem ir uzcelta jauna koncertzāle. Reģionam nozīmīgā kultūras būve būs daudzfunkcionāls objekts, kurā ir divas akustiskās koncertzāles, telpas un aprīkojums semināru un konferenču rīkošanai, telpas profesionālajam orķestrim, Dzimtsarakstu nodaļai, kafejnīcai.

Lai veicinātu kultūras reģionālo pieejamību, Kultūras ministrija jau pagājušajā gadā izveidoja darba grupu, iesaistot tajā topošo daudzfunkcionālo centru pārstāvjus no Rēzeknes, kā arī Cēsīm un Liepājas, kur koncertzāles plānots atvērt vēlāk. Reģionālās koncertzāles var pieteikties uz Valsts kultūrkapitāla fonda finansējumu reģionālo projektu mērķprogrammā, kurā kopējais piesaistāmo līdzekļu apjoms šim gadam ir lielāks, nekā bijis jebkad agrāk – 168 800 latu.

Savukārt Latvijas Koncertu īstenotās mērķprogrammas Kamermūzika ietvaros Latvijas reģionos šogad tiek piedāvātas aptuveni 100 dažādas koncertprogrammas ar kopējo valsts finansējumu 60 000 latu.

Lai veicinātu reģionālo pieejamību, ir ierosināts arī KM pakļautībā esošajām koncertorganizācijām ikgadējā finansējuma ietvaros nodrošināt vismaz vienu koncertu jaunajā Rēzeknes koncertzālē (plānots, ka koncertzāle Cēsīs tiks atklāta nākamgad). KM cer, ka, strādājot pie 2014.gada budžeta, tiks rasti arī citi atbalsta modeļi profesionālās mākslas pieejamības veicināšanai.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē