Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

NATO komitejai līdz vasarai jāsagatavo priekšlikumi, kā īstenot sabiedroto klātbūtni Eiropas austrumos

NATO Militārajai komitejai līdz Varšavas samitam jāsagatavo konkrēti priekšlikumi, kādā veidā un apjomā tiks pastiprināta sabiedroto klātbūtne alianses austrumos, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) pozitīvi vērtē NATO valstu aizsardzības ministru lēmumu pastiprināt sabiedroto klātbūtni alianses Eiropas austrumu robežvalstīs, tostarp Latvijā. Šis lēmums ir svarīgs solis ceļā uz NATO Varšavas samitu 8.jūlijā un 9.jūlijā, kurā valstu un valdību vadītājiem jālemj par ilgtermiņa sabiedroto klātbūtni mūsu reģionā.

"Esmu gandarīts par sabiedroto solidaritāti. Vienlaikus mums pašiem ne tikai ar vārdiem, bet arī ar darbiem jāapliecina, ka esam gatavi līdzvērtīgi ieguldīt savas valsts aizsardzībā", uzsver Bergmanis.

Tikšanās laikā ASV atkārtoti apstiprināja savu stingro apņēmību turpināt drošības stiprināšanas pasākumus Eiropā, tostarp palielinot spēkus un bruņojuma izvietošanu dažādās Eiropas valstīs, šim mērķim nākamo gadu laikā veltot vairāk nekā trīs miljardus ASV dolāru.

Latvija turpinās aktīvu divpusēju un daudzpusēju sadarbību ar ASV, lai efektīvi izmantotu ASV karavīru apmācības mūsu valsts teritorijā, kā arī attīstītu aizsardzības infrastruktūru un militāro vienību sadarbības spējas. Šobrīd Latvija turpina sākto darbu arī pie uzņemošās valsts atbalsta pilnveidošanas, lai būtu gatava uzņemt sabiedroto valstu karavīrus un tehniku.

Latvija arī apsveic Lielbritānijas lēmumu par ciešāku iesaisti Baltijas reģionā, kas līdzās vairākiem jau sāktiem divpusējās sadarbības projektiem apliecina Lielbritānijas atbildīgo attieksmi pret NATO kolektīvo aizsardzību, kā arī interesi par reģiona valstu drošību.

Jau ziņots, ka NATO aizsardzības ministru sanāksmē Latviju pārstāvēja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Kopš Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014.gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos NATO ir veikusi virkni pasākumu, lai demonstrētu solidaritāti alianses valstīm pie NATO austrumu robežas, stiprinātu šo valstu aizsardzības spējas un uzlabotu NATO reaģēšanas spējas un mehānismus.

ASV patlaban turpina mācību operāciju Atlantic Resolve. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs, Polijā, Rumānijā un Bulgārijā.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Dienas komentārs

    Vairāk Dienas komentārs


    Latvijā

    Vairāk Latvijā


    Pasaulē

    Vairāk Pasaulē