Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Rinkēvičs: Ir nepieciešama lielāka reģionālā sadarbība energodrošības jomā

Ir nepieciešama lielāka reģionālā sadarbība energodrošības jomā, trešdien Kopenhāgenā, uzrunājot konferences Enerģētikas dialogs Baltijas jūras reģionā dalībniekus, paudis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Ministrs uzsvēris, ka reģionālā līmeņa enerģētikas politikai būtu jāatspoguļo Enerģētikas Savienības stratēģijas prioritātes, kas ir droša, konkurētspējīga un cenu ziņā pieejama enerģija.

Viņš akcentējis, ka reģionālā sadarbība ir svarīgs Enerģētikas Savienības elements un būtisks solis ceļā uz pilnīgu Eiropas Savienības (ES) enerģijas tirgu integrāciju. Līdz šim Baltijas jūras reģiona sadarbības uzmanības centrā ir bijusi enerģētikas infrastruktūras un tirgus attīstība.

"Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, svarīga prioritāte ir energodrošība. Tādēļ esam gandarīti, ka Baltijas enerģētikas tirgus starpsavienojumu plāns ir atzīts kā labās prakses piemērs un nākotnē būtu jāpaplašina sadarbības jomu klāsts, iekļaujot tādus Enerģētikas Savienības aspektus kā piegādes drošība, energoefektivitāte, atjaunojamā enerģija un kodolenerģija. Šajā jautājumā būtiska ir arī aktīva Eiropas Komisijas iesaiste," pauda ārlietu ministrs.

Dānijas ārlietu ministrs Martins Lidegors uzteica Latviju par enerģētikas drošības jomas izvirzīšanu kā vienu no Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm.

Konferenci Kopenhāgenā Enerģētikas dialogs Baltijas jūras reģionā rīko Dānijas Ārlietu ministrija un Baltijas Attīstības forums, kas pulcē vienuviet augsta līmeņa lēmumu pieņēmējus no Dānijas biznesa, politikas, zinātnes un mediju vides.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē