Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rinkēvičs: Latvijai būs jāratificē Lisabonas līguma 136.panta grozījums

Latvijai būs jāratificē 2011.gada martā veiktais Lisabonas līguma 136.panta grozījums, aģentūrai LETA sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Ministrs skaidroja, ka patlaban Eiropas Savienības (ES) Juridiskais dienests spriež, vai šie grozījumi arī valstīm, kas nav eirozonā, jāratificē līdz šā gada 1.jūlijam. "Tas ir ES Juridiskā dienesta ziņā, un diskusijas turpinās. Tāpēc šobrīd es neņemtos apgalvot, ka tagad mēs varam atslābt, jo līguma grozījumi jebkurā gadījumā - ātrāk vai vēlāk - būs jāratificē," uzsvēra Rinkēvičs.

Viņš atgādināja, ka Latvijai līguma panta grozījumu ratificēt ir būtiski gan no juridiskā, gan politiskā viedokļa. Proti, Latvijai juridiski būtiski veikt ratifikāciju, jo tā Lisabonas līgumu ir parakstījusi, kā arī politiski šo soli nepieciešams spert, jo mūsu valsts vēlas iestāties eirozonā un iestājas par ciešāku integrāciju Eiropā.

"Es aicinātu neatslābt, un ir lietas, kuras vienkārši ir jāizdara. Un filozofēt par to, ko vajag un ko nevajag, un kurā brīdī vajag vai nevajag, ziniet, vajadzētu būt drusku atbildīgākiem gan pret savu valsti, gan pret ES kopumā," sacīja ārlietu ministrs.

Kā ziņots, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) pieļāva, ka Latvijai nemaz nebūs jāratificē Lisabonas līguma 136.pants, jo tas būs jādara vien eirozonas dalībvalstīm. Savukārt "Saskaņas centra" līderis Jānis Urbanovičs, komentējot diskusijas par Lisabonas līguma grozījumiem, sacīja: "Lietas, par ko šaubās Briselē, Rīgā jau tiek stumtas uz priekšu ar lielu joni!"

Kā ziņots, Valsts prezidents sācis sarunas ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem "par Latvijas tālākai virzībai svarīgiem jautājumiem". Lisabonas līguma panta grozījumu nepieciešams ratificēt Saeimā ar divu trešdaļu deputātu atbalstu. Pašreizējai koalīcijai balsu tam nepietiek.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē